Mazăre: A început distribuirea hainelor cumpărate din banii donaţi de miliardarul egiptean. În total o să îmbrăcăm 1.500 de copii

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, miercuri, că a început distribuirea hainelor pentru copiii proveniţi din familii nevoiaşe, achiziţionate din banii primiţi de la miliardarul egiptean Samih Sawiris.

189 afișări
Imaginea articolului Mazăre: A început distribuirea hainelor cumpărate din banii donaţi de miliardarul egiptean. În total o să îmbrăcăm 1.500 de copii

Mazăre: A început distribuirea hainelor cumpărate din banii donaţi de miliardarul egiptean. În total o să îmbrăcăm 1.500 de copii (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am încercat să găsim haine cât mai ieftine şi au venit fetele cu ideea să luăm de la confiscate şi aţi văzut că pentru fiecare copil în parte hainele sunt, desigur, noi, dar putem să luăm de două ori mai multe. În total o să îmbrăcăm 1.500 de copii. Ieri au fost 196, azi 180, iar de mâine încolo câte 150 de copii pe zi", a declarat Mazăre, miercuri, după ce a vizitat centrul unde se împart aceste ajutoare.

El a precizat că, pe lângă haine, aceşti copii primesc şi rechizite şcolare.

Potrivit lui Mazăre, după ce va fi încheiată această campanie va începe o alta pentru persoanele care au probleme medicale şi care nu au bani pentru a se trata, banii pentru aceastăm campanie fiind oferiţi tot de miliardarul egiptean.

Mazăre a spus că Samih Sawiris i-a trimis de săptămâna trecută cei 300.000 de dolari promişi.

"Sunt banii personali ai omului. Nu are niciun interes în România, nu are niciun contract în România, nu-l interesează niciun contract nici cu ministerul cutare, nici cu Palatul Cotroceni, nici cu Guvernul. Este un act pe care-l face pentru că aşa a dorit. Aşa simte şi vrea să facă un act de binefacere în faţa lui Dumnezeu. Pentru că mă cunoaşte pe mine", a explicat Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat în urmă cu o săptămână că miliardarul egiptean Samih Sawiris vrea să doneze o sumă de bani din averea sa personală pentru persoanele nevoiaşe din Constanţa. Primarul spunea că l-a cunoscut pe Samih Sawiris în Egipt, în urmă cu trei ani, iar planul cu ajutorare a persoanelor nevoiaşe a fost pus la cale în România, în luna iunie a acestui an, la nunta şefei de cabinet a primarului Mazăre.

Mazăre spunea, ulterior, că a identificat deja aproximativ 1.000-1.500 de copii nevoiaşi, cărora le va cumpăra haine şi rechizite şcolare din banii donaţi de miliardar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici