Mazăre: ANI a cerut ajutorul serviciilor secrete pentru proprietăţile din Brazilia

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că are informaţii potrivit cărora Agenţia Naţională de Integritate ar fi cerut ajutorul serviciilor secrete pentru a-i verifica proprietăţile din Brazilia.

61 afișări
Imaginea articolului Mazăre: ANI a cerut ajutorul serviciilor secrete pentru proprietăţile din Brazilia

Mazăre: ANI a cerut ajutorul serviciilor secrete pentru proprietăţile din Brazilia (Montaj foto)

Declaraţia a fost făcută după ce, în cursul dimineţii, Mazăre a fost înştiinţat, oficial, că ANI s-a sesizat din oficiu şi va declanşa procedura de verificare a averii sale.

"Ştiu că cei de la ANI au cerut ajutorul serviciilor secrete să meargă în Brazilia să verifice proprietăţile mele de acolo. De parcă dacă vorbesc puţină portugheză şi mă dau cu zmeul în Brazilia înseamnă că trebuie să-mi şi cumpăr (proprietăţi - n.r.). Declaram dacă aveam ceva cumpărat", a declarat Mazăre.

Primarul Constanţei a precizat că ştie că ANI a mai cerut ajutorul să se verifice şi ce proprietăţi are prin Cipru.

"Şi vor să-mi verifice şi maşinile. Care maşini, vreo două dintre ele sunt pe o firmă, una este de la un prieten, care mi-a dat-o, alta este pe altă firmă. Să fie sănătoşi, să verifice ce vor. Dar nu ştiu eu dacă trebuie să le dau explicaţii cu ce maşină mă plimb", a precizat primarul Constanţei.

Radu Mazăre a declarat că verificarea averii sale de către ANI a fost dictată de "cel care este disperat că s-ar putea să nu mai iasă. Băsescu e disperat".

"E fibrilat în fiecare zi. Îl deranjează să aibă un om de notorietatea mea împotrivă într-o campanie electorală. Şi mă va avea împotrivă. Oricâte ANI o să-mi trimită pe cap. Pentru că-i distructiv pentru ţara asta", a afirmat Radu Mazăre.

El a mai spus că a avut informaţii, din mai multe surse, primite la câteva zile după Turnu Măgurele, că cei de la ANI se vor autosesiza privitor la averea sa.

"Ceea ce s-a şi întâmplat. S-au autosesizat imediat după declaraţiile înregistrate la Turnu Măgurele în care îl catalogam pe preşedintele Băsescu drept Iuda. Declaraţiile mi le susţin în continuare. Este convingerea mea pe care o am despre dumnealui. Nu este în regulă reacţia instituţiilor statului, însă m-am obişnuit în ultimii cinci ani de zile cu poliţia asta politică. Îi aştept pe domnii de la ANI să vină să verifice, să răzverifice tot ceea ce vor. Eu când am candidat în 2000 nu eram o persoană săracă. Niciodată nu am ascuns ceea ce am. Declaraţiile sunt la vedere. Vor veni, vor întreba şi, aşa cum vor veni, aşa vor şi pleca", a conchis Radu Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici