Mazăre: Autorităţile locale vor decide cât şi cum se poate construi în timpul sezonului pe litoral

Primarul Radu Mazăre susţine că după emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care va permite realizarea lucrărilor pe litoral şi în timpul sezonului estival autorităţile locale vor decide care dintre investiţiile private pot fi realizate şi vara şi în ce condiţii, pentru a nu afecta turiştii.

211 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Autorităţile locale vor decide cât şi cum se poate construi în timpul sezonului pe litoral

Radu Mazăre (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Eu am vorbit deja la Primărie şi după ce va fi emisă ordonanţa vom lua la mână toate autorizaţiile de construcţie ca să vedem şantierele ce se desfăşoară în urma acestor autorizaţii şi să vedem cât şi cui permitem să lucreze şi în ce modalitate. Poate să lucreze în interior, poate numai între anumite ore, poate alţii nu vor putea să lucreze. În funcţie de şantier şi în funcţie de cât afectează turiştii. E o chestiune normală. Sigur că terminăm şantierele acolo, astea pe fonduri europene, iar în ceea ce priveşte privaţii, să fie împrejmuiţi, să fie între anumite ore, iar unii, repet, chiar nu vor putea să construiască", a declarat, marţi, Radu Mazăre.

El a precizat că termenul pentru finalizarea lucrărilor la faleza din Mamaia este 15 iunie.

Mazăre a mai susţinut că în minivacanţa de 1 Mai a fost mai multă lume în cluburile din Mamaia decât anul trecut.

"A fost mai multă lume decât anul trecut. E greu de făcut o statistică şi de luat datele, însă după părerea mea şi a celor cu care am discutat a fost extraordinar de bine”, a spus Radu Mazăre.

Întrebat cum îşi explică numărul mare de oameni din cluburi în condiţiile în care staţiunea Mamaia este şantier, primarul a spus că importantă este distracţia, nu faptul că nu este terminată faleza.

"N-aţi înţeles voi sau unii sau cei care erau răuvoitori n-au înţeles nici acum şase ani când am spus că vreau să promovăm staţiunea Mamaia cu fete frumoase, ca un loc de distracţie, pe segmentul ăsta. Nu înţelegeţi nici acum că nu se poate construi fără să fie şantier, că dacă nu faci nimic spuneţi că ceilalţi construiesc, iar noi nu facem nimic. Şi ce legătură are distracţia cu faptul că nu e terminată faleza ? (...) Ţara asta plânge după investiţii. De ce să faci un hotel în şase ani când îl poţi face în doi ani, nu-i logic, nu-i normal? Ştii cum e: ai bască, n-ai bască, aşa puneţi problema. Când nu sunt investiţii, nu vin investitori şi toţi se duc la bulgari, când avem investiţii, dar de ce să construiască fiindcă e şantier”, le-a spus Mazăre jurnaliştilor.

El a făcut aceste declaraţii la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, unde se prezintă săptămânal, aceasta fiind una din condiţiile cercetării sale sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a luat mită de la constructorul cartierului de locuinţe "Henri Coandă" din Constanţa.

Marţi, primarul a stat mai puţin de cinci minute la Poliţie, ieşind zâmbitor.

"E o poliţistă căreia îi semnez. Are biroul la etajul trei şi a coborât ca să nu mai urc şi cu ocazia asta face şi ea sport", a spus Mazăre.

Întrebat de un jurnalist dacă poliţista nu arată bine, Mazăre a răspuns: "Arată foarte bine, dar nu trebuie să se întreţină ?".

Premierul Victor Ponta, care a mers de 1 Mai la Constanţa, i-a promis lui Radu Mazăre că marţi Guvernul va da Ordonanţa de Urgenţă care va permite efectuarea lucrărilor pe litoral şi în timpul sezonului estival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici