Mazăre: Dacă va fi reabilitat cu fonduri UE Cazinoul nu va putea fi folosit pentru jocuri de noroc

Primarul Radu Mazăre a anunţat, luni, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, că după reabilitarea sa cu fonduri europene Cazinoul nu va putea fi folosit pentru practicarea jocurilor de noroc, urmând a i se stabili altă destinaţie.

491 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Dacă va fi reabilitat cu fonduri UE Cazinoul nu va putea fi folosit pentru jocuri de noroc

Mazăre: Dacă va fi reabilitat cu fonduri UE Cazinoul nu va putea fi folosit pentru jocuri de noroc (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Este în proiectul european. Problema este însă alta, că dacă îl reparăm cu bani europeni nu poate fi cazinou. Nu ştiu ce o să fie, sală de nunţi, muzeu. Nu ştiu, o să hotărâm împreună", a spus Mazăre.

El a precizat că monumentul va putea avea această destinaţie doar în cazul în care reabilitarea ar fi făcută de un operator privat, interesat să-l utilizeze ca şi cazinou.

"Dacă îl reparăm pe bani europeni, el este pentru finanţare pe bani europeni, nu poate fi folosit drept cazinou. În momentul ăsta, el este în procedură de accesare a banilor europeni. Dacă îl reparăm pe bani europeni, nu va fi. Dacă între timp schimbăm legislaţia, ceea ce vrem să facem, şi atunci o să apară un operator privat interesat şi o să bage el banii şi până când ajungem noi să semnăm actele pentru finanţare europeană se apucă unul şi bagă zece milioane de euro acolo, atunci o să fie cazinou", a explicat Radu Mazăre.

El a precizat că a discutat despre acordarea unei zone de statut special cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul delegat al Bugetului, Liviu Voinea, la sfârşitul lunii august, atunci când aceştia s-au aflat în Constanţa.

Radu Mazăre spusese şi în toamna anului trecut că doreşte ca litoralul să fie o zonă cu facilităţi pentru cazinouri şi că interesul pentru Cazinou ar fi mai ridicat dacă s-ar întâmpla acest lucru.

Primarul Constanţei a anunţat, în anul 2011, că intenţionează să vândă Cazinoul după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani şi care anunţase investiţii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea monumentului a renunţat la acest proiect din cauza crizei economice.

După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă, a anunţat că doreşte să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a întâmplat.

În luna septembrie a anului trecut, Mazăre a spus că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că intenţionează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

În luna februarie 2013, Mazăre a anunţat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene.

În martie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrările urmând să fie realizate cu fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ zece milioane de euro. În prezent, autorităţile locale lucrează la realizarea documentaţiei pentru accesarea fondurilor europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici