Mazăre: DNA e preocupată să-l aducă în ţară pe Nicuşor Constantinescu, operat, cu furtunul în burtă

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că DNA este ”preocupată” să-l aducă în ţară pe şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în cazul căruia Tribunalul Bucureşti a decis luni arestarea preventivă, deşi acesta a fost operat în SUA şi este ”cu furtunul în burtă”.

194 afișări
Imaginea articolului Mazăre: DNA e preocupată să-l aducă în ţară pe Nicuşor Constantinescu, operat, cu furtunul în burtă

Radu Mazăre (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

”Aţi văzut ce preocupări are (n.r. - DNA), să-l aducă pe Nicuşor cu furtunul în burtă, să-l aducă pe Nicuşor operat cu prostata, cu glandele, cu tot scos din burtă, să-l aducă aici, dar nu are preocupare să vadă unde sunt banii şi cum sunt banii şi cum a intervenit şi dacă a intervenit şi de ce nu a respectat procedura (n.r. - referindu-se la cazul Mircea Băsescu)”, a declarat, luni, Radu Mazăre, la finalul şedinţei Consiliului Local, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Primarul a mai spus că procurorii şi magistraţii ar fi fost informaţi despre starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu.

“Ştiu că a trimis de la şeful clinicii de chirurgie robotică de la John Hopkins, care spune exact care este situaţia lui, faptul că încă mai drenează, nu poate începe radioterapia, iar căţelele astea de la DNA au problema cu Nicuşor Constantinescu să-l aducă cu plosca şi cu pamperşii. Nici nu cred că există vreo companie care să-l transporte. Ce companie aviatică şi-ar lua riscul să aducă un om cu drenul în burtă şi care face pe el, din America până în România?”, a afirmat Mazăre.

El a menţionat că evoluţia stării de sănătate a preşedintelui CJ Constanţa este bună, dar foarte lentă, şi că deocamdată nu se ştie cât mai trebuie să rămână în SUA pentru tratament.

“Are o evoluţie spre bine, dar foarte, foarte lentă. Dumnezeu ştie cât mai stă. Dacă-i scot furtunul din burtă, i se umflă burta cu lichid şi poate să moară. A fost de două ori la urgenţă şi i-au aprins lumânarea la capul patului, deci Dumnezeu ştie. I-a scăzut această scurgere, era de la 300 ml pe zi, vă daţi seama ce dramă trăieşte, a ajuns la 50 de ml. În momentul în care nu mai are această scurgere şi poate să-i scoată drenul începe radioterapia care durează între şase şi opt săptămâni. Doar să-l aducă pe Nicu aici să-l bage cum vor căţelele alea de la DNA, să-l bage undeva la arest şi să moară că altceva nu are ce să facă”, a mai spus Radu Mazăre.

Tribunalul Bucureşti a decis luni arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Instanţa a admis cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv şi a dispus emiterea pe numele lui Nicuşor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a respins cererea avocatului şefului CJ Constanţa de încuviinţare a părăsirii ţării, formulată după ce procurorii au făcut demersuri pentru arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, întrucât nu a revenit în ţară la data stabilită în cadrul controlului judiciar, respectiv 11 iunie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În cazul în care decizia de arestare preventivă dispusă de Tribunalul Bucureşti va fi menţinută de Curtea de Apel, se va putea emite un mandat internaţional de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a arătat, luni, la Tribunalul Bucureşti, că o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează Nicuşor Constantinescu în SUA, unde a fost operat, i-ar pune viaţa în pericol.

Preşedintele CJ Constanţa arăta, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Într-un alt dosar, în 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici