Mazăre: Până la sfârşitul anului va fi încheiată consolidarea unei faleze din Constanţa

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că până la sfârşitul anului va fi consolidată faleza din zona străzii Traian, din municipiu, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, fonduri private.

111 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Până la sfârşitul anului va fi încheiată consolidarea unei faleze din Constanţa

Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a vizitat, marţi, şantierul pentru consolidarea falezei din zona străzii Traian şi a precizat că aceasta este o lucrare amplă, începută în anul 2007, stopată şi reluată ulterior.

Edilul a spus că în zona respectivă urma să fie realizat un centru comercial, dar că lucrările au fost oprite din cauza crizei economice, iar în prezent a reuşit să-i convingă pe investitori să consolideze faleza, care era primul pas al proiectului respectiv şi că atunci când situaţia economică se va îmbunătăţi să poată duce întregul proiect la bun sfârşit.

"Iniţial, când am gândit şi am aprobat această investiţie, m-am gândit la mai multe componente: intră în oraş aproximativ 200 de milioane de euro, se ridică valoarea zonei, se va stabiliza malul. La un moment dat, o dată cu criza mondială, au fost nişte probleme ale acţionarilor şi s-a stopat investiţia. Stopându-se investiţia, din păcate, la un moment dat s-au colmatat nişte drenuri existente din 1960, care au generat anumite prăbuşiri de teren, minore, e adevărat. Ulterior, am discutat cu proprietarii şi am căzut de comun acord că deşi nu vor realiza toată investiţia de aici trebuie să continue investiţia în fundaţie şi să stabilizeze malul până când va veni o perioadă mai bună în care să termine toată investiţia", a afirmat Radu Mazăre.

El a mai precizat că lucrările pentru consolidarea falezei sunt ample şi că lucrarea realizată aici este cât "Barajul Vidraru".

"Investitorii au continuat investiţia, aşa se face că au bătut încă 120 de piloni la 30 de metri adâncime, per total fiind în această zonă 200 de piloni, iar pe aceşti piloni va veni o structură metalică, în unghi, de sus din strada Traian. Per total, investiţia se ridică doar în această infrastructură la peste 30 milioane de euro, făcută de privaţi. Este lucrare cât Barajul Vidraru. Din cele discutate cu constructorul, până la sfârşitul anului va fi terminată structura metalică şi vom reda circulaţiei strada Traian şi cu o stabilizare a malului făcută pentru 300 de ani de acum încolo", a menţionat Radu Mazăre.

În vara lui 2010, după o ploaie torenţială s-a surpat o bucată din strada Traian, iar pentru siguranţa conducătorilor auto de atunci a fost oprită circulaţia rutieră pe strada respectivă şi nu a mai fost reluată până în prezent.

În anul 2007, au început lucrările pentru realizarea unui complex comercial şi de afaceri pe strada Traian, chiar în apropierea Porţii 3 de acces în Portul Constanţa, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 200 de milioane de lei.

După ce Primăria şi-a dat acordul pentru acest proiect a cerut ca investitorii să consolideze faleza în zona respectivă. După începerea crizei economice lucrările au fost oprite, fiind reluate anul trecut.

Specialiştii estimează că dacă totul merge conform planului atunci operaţiunile de consolidare a falezei vor fi încheiate până la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici