Mazăre spune că a fost redeschis dosarul în care era cercetat pentru utilizarea de însemne naziste

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că prim-procurorul Parchetului Curţii de Apel Constanţa a redeschis dosarul în care era cercetat pentru utilizarea de însemne naziste în public după ce a fost îmbrăcat în hainele unui general german la o prezentare de modă în Mamaia, anul trecut.

62 afișări
Imaginea articolului Mazăre spune că a fost redeschis dosarul în care era cercetat pentru utilizarea de însemne naziste

Mazăre spune că a fost redeschis dosarul în care era cercetat pentru utilizarea de însemne naziste (Imagine: Ştefac Ciocan/Mediafax Foto)

Mazăre a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în luna ianuarie a acestui an a fost dată neînceperea urmăririi penale şi, după ce a fost schimbat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dosarul a fost redeschis, iar prim-procurorul a cerut comisie rogatorie.

"Se spune că doi cetăţeni mi-au făcut plângere la Parchet. Unul pe internet şi nu a putut fi identificat şi un al doilea care susţine că este reprezentantul a 40 de oraşe libere din România, un cetăţean din Timişoara. Ulterior nu a mai putut fi contactat de către organele statului întrucât a suferit un by-pass, Dumnezeu e sus şi vede, şi nu a mai dat nicio declaraţie. Aşa se face că la Parchetul Constanţa a fost instrumentat acest grav abuz, această gravă încălcare a legii şi s-a dat neînceperea urmăririi penale, având în vedere lucrurile relatate. Neînceperea urmăririi penale s-a dat în luna ianuarie, la mijlocul lui ianuarie s-a schimbat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea pentru şase luni", a declarat Mazăre.

El susţine că Adina Florea ar fi fost numită în acest post pentru că ar fi promis că-l va trimite pe Mazăre la închisoare.

"Doamna Adina Florea a fost numită pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre, mai exact că o să-l bage în puşcărie. Şi urmarea a fost că dosarul şi verdictul de neîncepere a urmăririi penale a fost infirmat, s-a redeschis dosarul şi vajnica procuroare luptătoare pentru dreptate a dat şi câteva obiective care trebuie urmărite. Dar ce este cel mai interesant este că doamna procuror şef a cerut o comisie rogatorie între statul român şi statul Israel ca să întrebe statul Israel dacă nu cumva s-a simţit lezat de prezentarea de modă pe care am făcut-o eu", a mai spus Mazăre.

El a spus că acestea sunt preocupările oamenilor legii în România, şi nu rezolvarea jafurilor şi a tâlhăriilor care s-au înmulţit în ultima perioadă.

"În condiţiile grele prin care trece România, practic ţara geme de foame, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru medicamente, jafurile şi tâlhăriile s-au înmulţit că sunt mai abitir decât în Brazilia, mi-e mai frică acum să stau în România decât în Brazilia, procurorii cu asta se ocupă şi îşi consumă energia şi ei, şi poliţiştii şi banii noştri. Ca să faci o comisie rogatorie la un asemenea nivel pentru asemenea tâmpenie statul cheltuieşte bani mulţi de tot în condiţiile în care oficialii israelieni au declarat clar că nu au nicio pretenţie, nu au depus nicio plângere", a spus primarul Constanţei.

El a afirmat că şi-a cerut scuze anul trecut pentru gestul său faţă de reprezentanţii Israelului.

"Am luat legătura la vremea respectivă cu toate organizaţiile guvernamentale, neguvernamentale reprezentante ale intereselor israeliene şi mi-am cerut scuze. Acelaşi lucru l-am făcut şi faţă de ambasadorul Israelului şi faţă de oficiali ai Ministerului de Externe din Israel, iar lucrurile au fost iertate şi s-au calmat", a explicat primarul.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Adina Florea, nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa a apărut îmbrăcat într-o uniformă de general general Wehrmacht la o prezentare de modă în staţiunea Mamaia, la data de 18 iulie 2009. Mazăre a spus, după acel eveniment, că gestul său nu are conotaţii naziste, fiind inspirat din filmul Operaţiunea Valkyrie, în care "un ofiţer german încearcă să scape ţara de un dictator nebun".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici