Mazăre susţine că este cercetat de ANI într-un al treilea dosar

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, susţine că este cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate într-un al treilea dosar, pentru conflict de interese, dar deocamdată nu cunoaşte mai multe amănunte despre acesta.

22 afișări
Imaginea articolului Mazăre susţine că este cercetat de ANI într-un al treilea dosar

Mazăre susţine că este cercetat de ANI într-un al treilea dosar (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Edilul a anunţat sâmbătă, după o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, că a primit, vineri seară, o înştiinţare din partea ANI prin care i se aduce la cunoştinţă că este cercetat într-un alt dosar pentru conflict de interese.

"Am un alt treilea dosar la ANI, fiind cercetat pentru conflict de interese. Ca atare, din două în două zile stăm cu avocaţii şi între picături ne mai ocupăm de oraş şi de case. Nu ştiu amănunte, că aşa îmi spune în hârtiuţa primită aseară, că sunt cercetat într-un nou dosar pentru conflict de interese. Se va duce avocata luni şi o să văd despre ce e vorba. Dar m-am obişnuit. Cred că nu va dori nimeni să candideze la funcţia de primar al Constanţei pentru că îţi trebuie nervi tari ca să stai din două în două zile să primeşti anchete şi cercetări şi hârtiuţe şi avocaţi. Poate să mă cerceteze şi de zece ori, nu am absolut nicio problemă", a declarat Radu Mazăre.

ANI a declanşat o anchetă pentru a verifica averea lui Radu Mazăre, edilul susţinând că are informaţii potrivit cărora Agenţia Naţională de Integritate ar fi cerut ajutorul serviciilor secrete pentru a verifica dacă primarul Constanţei are proprietăţi în Brazilia.

De asemenea, ANI l-a cercetat pe Radu Mazăre şi în privinţa unei stări de incompatibilitate, edilul fiind acuzat că în anul 2003, timp de şase luni, a deţinut concomitent atât funcţia de primar al municipiului Constanţa, cât şi cea de administrator la o societate comercială. Edilul a răspuns acestei acuzaţii la momentul respectiv şi a explicat că totul a fost o greşeală la Registrul Comerţului.

El a prezentat actul constitutiv al SC Nisipuri, la care face referire ANI, arătând că firma este administrată de Mihai Mazăre, fratele său, iar el este acţionar unic la această societate, legea neinterzicând acest lucru la vremea respectivă. Primarul Constanţei susţine că, după ce a aflat din presă că este verificat de ANI, s-a informat la Registrul Comerţului, constatând că aceştia au "înregistrat eronat", în loc de Mazăre Mihai, administrator, figurând Mazăre Radu-Ştefan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici