Meciurile, slujbele şi protestele te pot costa scump. Amenzi de până la 2.500 de lei dacă participi la astfel de evenimente

  • Rişti amenzi între 500 şi 1.500 de lei dacă vei încălca legea pe perioada stării de alertă
  • Spre exemplu, participarea la un miting sau concert te va costa între 500 şi 2.500 de lei
  • Amenzile sunt mult mai mari dacă alegi să organizezi astfel de întruniri
  • Proiectul legii stării de alertă, adoptat de Parlament, cuprinde o listă detaliată de contravenţii şi amenzi
7534 afișări
Imaginea articolului Meciurile, slujbele şi protestele te pot costa scump. Amenzi de până la 2.500 de lei dacă participi la astfel de evenimente

Meciurile, slujbele şi protestele te pot costa scump. Amenzi de până la 2.500 de lei dacă participi la astfel de evenimente

Încălcarea regulilor stării de alertă va atrage amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 de lei, după ce Parlamentul a decis să modifice valoarea amenzilor propusă de Guvern.
Dacă Executivul voia amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei, parlamentarii au decis scăderea amenzii minime şi majorarea celei maxime.

Spre exemplu, vei putea fi sancţionat cu o amendă între 500 şi 2.500 de lei dacă vei alege să participi la mitinguri, demonstraţii sau concerte, în aer liber. Aceleaşi sancţiuni se vor aplica şi dacă vei participa la spectacole, slujbe sau competiţii sportive în spaţii închise.

Sancţiunile cresc în cazul celor care vor organiza astfel de evenimente. Proiectul stării de alertă prevede pentru aceştia amenzi între 3.000 şi 15.000 de lei.

Persoana sancţionată contravenţional va putea achita, în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenţie, jumătate din valoarea amenzii aplicate de agentul constatator.

Autorităţile au anunţat, în ultima perioadă, că vor putea fi organizate slujbe în aer liber. În ceea ce priveşte activitatea sportivă, aceasta va putea fi reluată de sportivii profesionişti, în cadru organizat şi cu respectarea măsurilor sanitare. Sportivii amatori vor putea desfăşura activităţi fizice în aer liber, în grupuri restrânse.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici