MECT: Subiectele de bacalaureat, neschimbate la sesiunea a doua

Subiectele de la bacalaureat rămân neschimbate în sesiunea de toamnă faţă de examenul din vară, dar comisiile din centrele de examen pot modifica cerinţele subiectelor de la probele orale, a declarat, luni, directorul în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) Daniel Tomoni.

53 afișări
Imaginea articolului MECT: Subiectele de bacalaureat, neschimbate la sesiunea a doua

MECT: Subiectele de bacalaureat, neschimbate la sesiunea a doua (Imagine: Mediafax Foto)

„Subiectele din toamnă sunt aceleaşi pe care Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) le-a întocmit şi pentru sesiunea de vară. Subiectele nu se schimbă de la o sesiune la altă. În schimb, comisiile din centrele de examen au trei posibilităţi în legătură cu cerinţele de la probele orale”, a explicat Tomoni.

Astfel, aceste comisii pot utiliza aceleaşi cerinţe de la sesiunea din vară, pot întocmi cerinţe noi, sau pot folosi cerinţele din vară combinate cu cerinţe proprii, a explicat directorul MECT.

La sesiunea din vară a bacalaureatului, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a sesizat MIRA şi DIICOT cu privire la existenţa unor scurgeri de informaţii privind cerinţele subiectelor de la proba orală de Limba şi literatura română.

Pentru sesiunea din toamnă a bacalaureatului s-au înscris 54.982 de elevi, dintre care doar 10.628 de candidaţi vor susţine examenul integral, iar restul, doar probele pe care nu le-au promovat în sesiunile precedente.

S-au înscris la a doua sesiune din 2008 elevii care nu s-au prezentat în sesiunea din iunie-iulie sau care nu au trecut de una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat organizate în sesiunile anterioare.

Candidaţii din această sesiune au fost repartizaţi în 157 de centre de examen, iar lucrările lor la probele scrise vor fi evaluate în 59 de centre regionale.

Sesiunea a început luni, cu proba la Limba şi literatura română (proba A - oral). În 19 august urmează proba la Limba şi literatura maternă (proba C – oral), iar în 20 august - Limba şi literatura modernă (proba B - oral).

Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc în 21 august, urmată, în 22 august, de cea la Limba şi literatura maternă, în 25 august, de proba obligatorie a profilului, în 26 august, de o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică), iar în 27 august, o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică).

În 29 august vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi depuse contestaţiile (între 16.00 şi 20.00), în 30 şi 31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici