Medaliaţii la concursurile recunoscute de Ministerul Educaţiei pot intra la liceu fără admitere

Absolvenţii de gimnaziu care au obţinut medalii la concursurile recunoscute de Ministerul Educaţiei se vor putea înscrie la liceu fără admitere.

444 afișări
Imaginea articolului Medaliaţii la concursurile recunoscute de Ministerul Educaţiei pot intra la liceu fără admitere

Medaliaţii la concursurile recunoscute de Ministerul Educaţiei pot intra la liceu fără admitere

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024-2025, a elevilor care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Astfel, absolvenţii din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învăţământul liceal, învăţământ profesional şi învăţământ dual, pentru anul şcolar 2024-2025, pe baza performanţelor deosebite obţinute la olimpiadele naţionale sau la competiţiile internaţionale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur judeţ, fără susţinerea evaluării naţionale şi fără susţinerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi respectiv, fără a li se calcula media de admitere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici