Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică pentru un elev din România

Lotul României s-a întors de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în Chorzow, Polonia, cu participarea a 53 de ţări, cu o medalie de aur şi cel mai mare punctaj din competiţie la proba teoretică , trei medalii de argint şi una de bronz.

938 afișări
Imaginea articolului Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică pentru un elev din România

Medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică pentru un elev din România

„Rezultate remarcabile pentru lotul României, la a 16-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 10-20 august 2023 în Chorzow, Polonia, cu participarea a 53 de ţări”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Lotul României, format din 5 elevi şi 2 profesori coordonatori, se întoarce acasă cu medalia de aurşi cel mai mare punctaj din competiţie la proba teoretică - Dragomir Andrei, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, trei medalii de argint pentru Teofil Voicu, Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, precum şi Bogdan Ciocarlan, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. Necula George - Vladimir, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a obţinut o medalie de bronz.

Profesorii coordonatori ai lotului României sunt lect. dr. Cristian Pirghie şi prof. dr. Petru Craciun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici