MEDIAFAX ZOOM: Mândrie şi beton - GALERIE FOTO

Mândrie şi Beton este un proiect despre transformările recente petrecute în satele tradiţionale din România, în mod special în cele din Ţara Oaşului şi Maramureş, în urma plecării oamenilor la muncă în străinătate.

1000 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Mândrie şi beton - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Mândrie şi beton

Fotograful Petruţ Călinescu împreună cu Ioana Hodoiu, jurnalist, au documentat acest fenomen în perioada 2010-2013, atât în ţară, cât şi în Franţa.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Vile de beton au crescut în bătătura caselor de lemn cu pridvor şi brâuri pictate manual, iar bătrânii rămaşi acasă s-au transformat peste noapte în diriginţi de şantier. După o documentare de trei ani, expoziţii foto (Bucuresti, Cluj,Berlin, Negreşti-Oaş) şi un scurtmetraj, povestea de succes a celor plecaţi la muncă în străinătate s-a finalizat printr-un album foto,  ce poate fi comandat online de aici.

Proiectul de documentare a fost finanţat de World Press Photo, Robert Bosch, Institutul Cultural Român Paris, Administraţia Fondului Cultural Naţional Român şi German Marshall Fund/The Black Sea şi a fost publicat atât în ţară (Elle Magazine, Adevărul, Igloo, Decât O Revistă, Zeppelin), cât şi în presa internaţională  - Sunday Times (UK), 6Mois (FR), Bloomberg Business Week (USA), New Statesman (UK), Alternatives Internationales (FR), Southern People Weekley (China). - See more at: http://zoom.mediafax.ro/people/mandrie-si-beton-11958022#sthash.zwfm1HHH.dpuf

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici