MEDIAFAX ZOOM: Sărbătoarea romilor la Costeşti, Vâlcea - GALERIE FOTO

În fiecare an, cu ocazia sărbătorii naşterii Maicii Domnului, sau Sfântă Măria Mică, aşa cum mai este popular denumită, romii de pretutindeni se întâlnesc şi petrec în localitatea Costeşti din judeţul Vâlcea ziua naţională a romilor.

497 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Sărbătoarea romilor la Costeşti, Vâlcea - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Sărbătoarea romilor la Costeşti, Vâlcea (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Sărbătoarea începe la Mânăstirea Bistriţa cu o slujbă religioasă şi cu rugăciuni ale romilor la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul pentru a le fi iertate păcatele. Legenda spune că un bulibaşă bătrân şi bolnav din judeţul Gorj s-a rugat la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa pentru a-l ierta de păcate.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Imediat ce a ieşit de pe poarta bisericii, bătrânul rom a murit, iar vestea că Sfântul a venit în ajutorul bulibaşei s-a răspândit repede printre romi şi de atunci, în fiecare an, de Sfânta Maria Mică vin să se roage la moaştele acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici