Medic acuzat că i-a făcut un chiuretaj unei femei deşi nu era însărcinată

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Iaşi au decis trimiterea în judecată a unui medic de la o maternitate din Iaşi, pentru neglijenţă în serviciu, acesta fiind acuzat că a făcut o operaţie de chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată.

142 afișări
Imaginea articolului Medic acuzat că i-a făcut un chiuretaj unei femei deşi nu era însărcinată

Medic acuzat că i-a făcut un chiuretaj unei femei deşi nu era însărcinată (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, medicul Mariana Butnaru din cadrul maternităţii Cuza Vodă din Iaşi i-a făcut un chiuretaj unei femei dintr-o comună ieşeană, deşi aceasta nu era însărcinată.

Procurorii susţin că pacienta a fost consultată pe 12 decembrie 2007 de medicul Mariana Butnaru, care a diagnosticat-o cu sarcină în luna a doua, avort în evoluţie şi hemoragie.

După chiuretaj, femeia a fost externată, dar a revenit la spital, întrucât s-a simţit rău, fiind supusă unei noi intervenţii chirurgicale.

Anchetatorii au stabilit că diagnosticul de sarcină a fost pus superficial, medicul provocându-i pacientei, în urma intervenţiei chirurgicale, o perforaţie uterină.

"Stabilind în mod superficial diagnosticul de sarcină al pacientei (...) fără a apela la mijloacele paraclinice existente în serviciul în care lucra şi care puteau infirma sarcina, medicul a trecut la efectuarea chiuretajului şi a cauzat perforarea uterină. După intervenţia chirurgicală, a permis externarea, deşi avea suspiciuni cu privire la perforaţia uterină", se mai arată în actul de acuzare al procurorilor.

Medicul Mariana Butnaru a declarat în timpul anchetei că perforaţia uterină a fost un accident, care nu putea fi prevăzut, însă a recunoscut că a stabilit diagnosticul de sarcină fără realizarea vreunei ecografii.

Potrivit procurorului Nadia Albu de la Parchetul Judecătoriei Iaşi, medicul Mariana Butnaru a fost trimisă în judecată, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu.

Directorul maternităţii Cuza Vodă din Iaşi, Mircea Onofriescu, a declarat, marţi, că nu înţelege de ce procurorii au deschis acest caz, după ce medicul a achitat deja despăgubiri pacientei respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici