Medic ATI la Spitalul Floreasca Bucureşti: „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”

  • Dr. Radu Ţincu, medic ATI Spitalul Floreasca Bucureşti, afirmă că vom ajunge ca în Italia şi vom vedea morţii transportaţi cu camioanele dacă nu se iau măsuri.
  • „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”, a spus acesta.
3049 afișări
Imaginea articolului Medic ATI la Spitalul Floreasca Bucureşti: „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”

Sursa foto: hepta photo agency

Radu Ţincu a descris, la Aleph News, situaţia critică pe care o vede zi de zi la secţia de Tarapie Intensivă.

El vorbeşte despre „un dezastru sanitar” şi spune că dacă nu se iau măsuri urgente „bolnavii de COVID-19 vor muri în ambulanţe, în faţa spitalelor, iar persoanele decedate vor fi transportate cu camioanele”

„Este un dezastru sanitar şi nu doar în spitalul în care lucrez, ci în marea majoritate a spitalelor de urgenţă din Bucureşti, unde numărul de pacienţi a depăşit cu mult capacitatea sanitară. Avem amenajate în camerele de gardă ale spitalelor de urgenţă saloane ca pe front, ca în război, unde pacienţii sunt puşi unii lângă ceilalţi, în încercarea de a ne asigura un anumit nivel de oxigen în momentul în care vin la spital sufocându-se. Situaţia devine cu adevărat îngrijorătoare pentru că numărul de pacienţi diagnosticaţi azi – 18.000 - abia peste 8, 10 zile ajung în terapie instensivă şi ajung să aibă forme severe. Cred că în perioada următoare situaţia se va agrava într-un mod exponenţial, cel puţin pentru sectorul de Terapie Intensivă”, a spus Radu Ţincu.

Medicul afirmă că e nevoie de măsuri urgente pentru a reduce trasmiterea virusului în comunitate: „Altfel, vom vedea imaginile pe care le-a avut Italia anul trecut, când oamenii mureau în faţa spitalelor în ambulanţe şi acele camioane care transportau trupurile neînsufleţite noaptea. Avem aproape 600 de persoane decedate într-o zi şi să ne amintim că Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluţiei undeva la 800, 900 pacienţi decedaţi”, a subliniat medicul de la Terapie Intensivă.

În ceea ce priveşte evoluţia din Terapie Intensivă, el este de părere că situaţia se va agrava.

„Vom ajunge să depăşim 2.000 de pacienţi internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. Ceea ce este îngrijorător este că va creşte mortalitatea. Cu cât sistemul sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat cu atât pacienţîi vor primi mai târziu servicii medicale, iar cei pe care ii vedeţi transportaţi în alte ţări, vedem că transportul nu este lipsit de riscuri, unii dintre pacienţi nu vor putea suporta orele de transport aerian”, a adăugat doctorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici