Medic ginecolog, acuzat că a fisurat piciorul unui bebeluş la naştere. Medicul primise 250 de euro de la părinţi

Părinţii unui nou-născut acuză un medic ginecolog de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin că în timpul operaţiei de cezariană ar fi fisurat piciorul bebeluşului şi că doctorul le-ar fi cerut 250 de euro pentru această intervenţie.

1278 afișări
Imaginea articolului Medic ginecolog, acuzat că a fisurat piciorul unui bebeluş la naştere. Medicul primise 250 de euro de la părinţi

Medic ginecolog, acuzat că a fisurat piciorul unui bebeluş la naştere. Medicul primise 250 de euro de la părinţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Femeia însărcinată, din localitatea Şişeşti (Mehedinţi), a fost programată la operaţia de cezariană miercuri, 29 iunie.

Dănuţ Vlădan, tatăl bebeluşului născut la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, a declarat că i-a dat medicului ginecolog Olga Sălăjan 150 de euro în dimineaţa zilei în care era programată intervenţia.

"Eu i-am dat 150 de euro, a zis că nu e mulţumită şi că să îi mai dau 100 de euro. Vineri i-am mai dat 100 de euro, la ora 11.00, iar la ora 12.00 am aflat că bebeluşul are piciorul rupt", a precizat tatăl nou-născutului.

La rândul său, medicul Olga Sălăjan a negat acuzaţiile care i se aduc, spunând că nu a cerut "niciun ban".

"Nu i-am cerut niciun ban. Se poate dovedi. Direct de la internări am dus-o în sala de operaţii. Am chemat medicul anestezist, am extras cu mare dificultate un copil de aproape patru kilograme. A fost de nota 8 şi l-am dat la nou-născuţi fără nicio probemă. Niciun doctor de la nou-născuţi nu a venit să-mi spună: doamna doctor, copilul are probleme. Am mers cu mama copilului la copil, l-am dezbrăcat, copilul nu era vânăt, în schimb, piciorul stâng de la labă în jos era strâmb de la poziţia din uter, dar se va îndrepta", a spus medicul.

Familia bebeluşului a depus plângere la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Managerul spitalului, Claudiu Zară, a declarat, joi, că a declanşat o anchetă în acest caz şi că se vor lua măsuri "drastice".

"Repercursiunile pot fi drastice. Sigur că o fractură sau o altă complicaţie la naştere pot fi inerente, pentru noi mai grave sunt acuzaţiile de luare de mită", a spus Claudiu Zară.

Familia nou-născutului a delcarat că va depune plângere împotriva medicului şi la Colegiul Medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici