Medic "Gr.Alexandrescu": Starea celor şase bebeluşi este stabilă, prognosticul rămâne rezervat

Starea celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Giuleşti, internaţi în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului "Grigore Alexandrescu" este staţionară, deocamdată nefiind semne de îngrijorare, dar prognosticul rămâne rezervat, a declarat, sâmbătă, medicul Raluca Alexandru.

53 afișări
Imaginea articolului Medic "Gr.Alexandrescu": Starea celor şase bebeluşi este stabilă, prognosticul rămâne rezervat

Medic "Gr.Alexandrescu": Starea celor şase bebeluşi este stabilă, prognosticul rămâne rezervat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Raluca Alexandru, a precizat că unul din cei şase bebeluşi, care are arsuri extensive şi de căi respiratorii, rămâne în continuare în stare gravă, intubat şi dependent de ventilaţie mecanică.

În cazul celorlalţi cinci bebeluşi, printre care două perechi de gemeni - băieţei şi un băieţel şi o fetiţă -, nu au intervenit modificări în starea lor de sănătate în ultimele 24 de ore.

Medicul Raluca Alexandru a mai spus că cei şase bebeluşi nu au ieşit din starea de şoc, dar se poate spune că dacă ei au rezistat mai mult timp, şansele lor de supravieţuire sunt mai mari.

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi. Încă un bebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu". Şase bebeluşi sunt internaţi de luni seară la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde au fost duşi imediat după explozia de la Maternitatea Giuleşti.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici