Medic neonatolog: Alăptarea, importantă pentru copil. Laptele matern conţine anticorpi

Şeful secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar Bucureşti, medicul Ana Culcer, susţine că este important ca un copil nou născut să fie alăptat având în vedere că laptele matern conţine anticorpi. Doctorul precizează că micuţul nu trebuie separat de mamă imediat după naştere.

782 afișări
Imaginea articolului Medic neonatolog: Alăptarea, importantă pentru copil. Laptele matern conţine anticorpi

Medic neonatolog: Alăptarea, importantă pentru copil. Laptele matern conţine anticorpi

"Alăptarea este sută la sută lucru cel mai important care i se poate întâmpla unui copil, pentru că în laptele de mamă sunt anticorpi pentru toate tipurile de boli prin care a trecut mama, deci e un aliment viu cu proteine, cu hormoni, nu e un lapte mort. Toată flora microbiană din abdomenul mamei trece în lapte şi primul care le primeşte este copilul. În momentul în care a mâncat lapte de mamă, anticorpii din laptele matern precipită pe tubul digestiv şi protejează copilul de infecţiile respective", a declarat Ana Culcer în cadrul evenimentului "Mama şi copilul", organizat de CSID.

Medicul susţine că separarea copilului de mamă imediat după naştere este o greşeală.

"Se face o foarte mare greşeală - separarea copilului de mamă. Eu, la Municipal, am luptat ca din primele momente copilul să stea lângă mama lui, pentru că trebuie să sugă în prima jumătate de oră. Dacă îl duci după trei zile la mamă când, sânul este beton şi nu mai poate suge, mama se chinuie. Prima jumătate de oră sânul este moale şi nu face hipoglicemie", spune Ana Culcer.

În ceea ce priveşte alăptarea în spaţiul public, medicul susţine că hrănirea copilului nu ar trebui să deranjeze.

"În Grecia antică dacă cineva se lega de o femeie care alăpta în public era omorât cu pietre. Trebuie respect pentru copil pentru că poate fi al oricui. Bărbaţii trebuie să se uite la orice mamă ca la o mamă nu ca la o femeie din punct de vedere sexual", spune doctorul.

Prima ediţie a evenimentelor din seria "Mama şi copilul", organizate de "Ce se întâmplă, doctore?" a fost dedicată îngrijirii bebeluşilor şi copiilor mici şi a fost realizat cu sprijinul partenerulul Lidl România. Evenimentul a reunit 3 specialişti de top din pediatrie, dermatologie şi stomatologie şi părinţi interesaţi de cele mai bune sfaturi pentru sănătatea copiilor lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici