Medic oltean, suspectat de fals intelectual. Ar fi eliberat adeverinţe medicale unor persoane care nu-i erau pacienţi. La ce le foloseau

Poliţiştii din Dolj cercetează modul în care mai multe persoane din comuna Murgaşi au obţinut adeverinţe medicale pe baza cărora au cerut apoi urna mobilă pentru a vota la primul tur al prezidenţialelor. PNL susţine că s-au eliberat 68 de adeverinţe de către un medic care nu-i ştia pe oameni.

554 afișări
Imaginea articolului Medic oltean, suspectat de fals intelectual. Ar fi eliberat adeverinţe medicale unor persoane care nu-i erau pacienţi. La ce le foloseau

Medic oltean, suspectat de fals intelectual. Ar fi eliberat adeverinţe medicale unor persoane care nu-i erau pacienţi. La ce le foloseau

Potrivit Poliţiei Dolj, ancheta a fost declanşată după ce reprezentanţi ai PNL Dolj au depus o sesizare în care susţin că un medic de la Centrul de Permanenţă Murgaşi a eliberat adeverinţe medicale unor persoane care nu-i erau pacienţi.

Adeverinţele au fost folosite pentru ca oamenii să poată solicita urna mobilă la alegerile prezidenţiale.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Politie Rurală Pieleşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un medic de familie din comuna Murgaşi ar fi eliberat adeverinţe medicale pe numele mai multor persoane din localitate, fără a avea acest drept. Adeverinţele respective ar fi fost apoi folosite pentru a se justifica necesitatea utilizării urnei mobile, în contextul alegerilor prezidenţiale, organizate la data de 10 noiembrie a.c.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

La rânsul său, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că au fost aprobate 68 de cereri de adeverinţe folosite ulterior pentru obţinerea urnei mobile.

„A avizat 9medicul - n.r.) 68 de cereri pentru urna mobilă, în condiţiile în care doamna doctor vine la Centrul de Permanenţă doar în weekend, nu este doctor de familie în comună şi nu are acces la baza de date, adică neştiind dacă oamenii respectivi se află în imposibilitatea de a se deplasa sau nu la vot. În mod normal, aceste cereri ar fi trebuit să fie vizate de doctorul de familie de la nivelul localităţii”, a spus Ştefan Stoica.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru fals intelectual.

Taguri:
medic,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici