Medic urmărit penal pentru că şi-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună în urmă cu 4 ani/ Ce s-a întâmplat cu cadavrul

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început urmărirea penală în cazul unei femei, medic rezident la un spital din Oradea, acuzată că şi-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună în urmă cu patru ani şi i-a îngropat cadavrul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1458 afișări
Imaginea articolului Medic urmărit penal pentru că şi-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună în urmă cu 4 ani/ Ce s-a întâmplat cu cadavrul

Medic urmărit penal pentru că şi-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună în urmă cu 4 ani

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că femeia nu a spus nimănui din familie nici despre naşterea fetiţei, nici despre uciderea acesteia.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început urmărirea penală faţă de o suspectă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor. În 17 decembrie 2015, la domiciliul suspectei din Oradea şi-ar fi ucis fiica minoră în vârstă de o lună după care, două zile mai târziu, ar fi transportat cadavrul şi l-ar fi îngropat în curtea unei locuinţe din localitatea Auşeu, judeţul Bihor. Acestea s-au întâmplat fără să spună nimănui din familie nici despre naşterea fetiţei, nici despre faptă. Cercetările continuă pentru a determina împrejurările concrete în care a murit nou–născutul”, a spus Cotrău.

Potrivit acesteia, femeia a fost audiată, iar anchetatorii aşteaptă şi rezultatele necropsiei de la Serviciul de Medicină Legală Bihor.

Surse judiciare au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia era în urmă cu patru ani medic rezident în anul I la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, fiind în prezent medic rezident anul V Chirurgie Generală.

În cursul lunii august, aceasta s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea unde a solicitat schimbarea cărţii de identitate.

„Aici i s-a cerut certificatul de naştere al fetiţei, eliberat în 2015, dar suspecta a negat că ar fi născut. În urma sesizării Poliţiei, în acest caz s-a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a născut şi ce s-a întâmplat cu nou-născutul, dosarul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor”, au spus sursele citate.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, Lucia Daina, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că săptămâna trecută s-au înregistrat două solicitări de la anchetatori privind documente care să reflecte activitatea medicală a femeii, cu date din perioada noiembrie–decembrie 2015, moment la care era rezident anul I.

„De asemenea, au fost solicitate documente medicale cu privire la un nou-născut din data de 14 noiembrie 2015, cât şi la mamă. Documentele au fost trimise săptămâna aceasta. S-a dispus restricţionarea medicului, în sensul în care să lucreze doar sub îndrumarea unui medic şi se interzice accesul în blocul operator. Medicul este de miercuri în concediu de odihnă. Colegii nu şi-au dat seama la vremea respectivă că ea este însărcinată, nu a spus nimănui şi era o persoană care s-a comportat normal”, a spus Daina.

Primarul comunei Auşeu, Mitică Florentin Lazăr, a declarat la rândul său că imobilul în curtea căreia femeia ar fi îngropat cadavrul bebeluşului aparţine familiei acesteia.

„Am văzut mascaţii acolo şi poliţia, săptămâna trecută. În casa respectivă nu locuieşte nimeni. Am înţeles că au fost găsite oseminte în spatele casei, într-o fosă septică, pe care le-au pus într-un sac şi au plecat spre Oradea. Mai multe nu ştiu”, a spus edilul.

Potrivit unui comunicat al avocatului Mircea Ursuţa, apărătorul femeii, transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, „legal, în cauză nu se poate reţine săvârşirea niciunei infracţiuni – aspectele morale exced cadrului procesului penal”.

Taguri:
medic,
ucis,
copil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici