Medicament împotriva alcoolismului, testat în SUA

Un nou medicament, care ar putea permite persoanelor dependente să lupte împotriva bolii prin reducerea sentimentului lipsei de alcool în organism, provocat de situaţiile de stres, a fost testat cu succes de cercetătorii americani.

37 afișări
Imaginea articolului Medicament împotriva alcoolismului, testat în SUA

Medicament împotriva alcoolismului, testat în SUA

Tratamentul, testat pe 50 de pacienţi internaţi pentru cură de dezintoxicare, are ca ţintă o zonă din creier, în care este situat receptorul neurochinină 1, care controlează răspunsurile în situaţiile de stres. Medicamentul a fost testat iniţial pentru efectele sale asupra anxietăţii, dar nu a fost comercializat, pentru că rezultatele nu au fost clare.

Pacienţii care au participat la studiu, coordonat de Markus Heilig de la Institutul naţional asupra abuzului de alcool şi alcoolism, au rămas spitalizaţi timp de patru săptămâni după ce au încheiat cura de dezintoxicare. Jumătate dintre ei au primit un placebo, cealaltă jumătate a primit medicamentul împotriva alcoolismului.

Toţi pacienţii au înregistrat un declin al senzaţiei lipsei de alcool în organism, însă bolnavii care au primit noul medicament au prezentat o stare mai bună a sănătăţii psihice, potrivit datelor colectate pe baza chestionarelor de autoevaluare, a estimărilor realizate de medici şi a testelor care vizau situaţii reale.

Rezultatele acestui studiu indică faptul că "ameliorările observate aparţin procesului mental legat de dependenţa de alcool", indică autorii studiului.

Sentimentul lipsei de alcool este un factor care induce depresie şi sensibilitate crescută la situaţii de stres, care este un factor major în persistenţa în "ciclul vicios" al alcoolismului, a spus Heilig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici