Medicamentele de care trebuie să vă feriţi în timpul pandemiei de COVID-19. „Pot fi un factor agravant pentru infecţie”

  • Ministrul francez al Sănătăţii susţine că medicamentele anti-inflamatorii pot slăbi sistemul imunitar
  • Anti-inflamatoriile sunt contraindicate în special celor care suferă de boli grave
  • Fracezilor li s-a cerut să consulte farmaciştii îniante de a cumpăra un medicament
39983 afișări
Imaginea articolului Medicamentele de care trebuie să vă feriţi în timpul pandemiei de COVID-19. „Pot fi un factor agravant pentru infecţie”

Medicamentele de care trebuie să vă feriţi în timpul pendemiei de COVID-19. De ce e bine să luaţi paracetamol?

Autorităţile franceze previn asupra faptului că medicamentele anti-inflamatorii, ce sunt folosite pe scară largă, pot înrăutăţi efectele infecţiei cu coronavirus, potrivit theguardian.com.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, medic specialist neurolog, a scris, sâmbătă, pe Twitter: „Cei care iau anti-inflamatorii (ibuprofen cortizon…) trebuie să ştie că acestea pot fi un factor agravant pentru infecţie. În caz că aveţi febră, luaţi paracetamol. Dacă deja urmaţi un tratament cu anti-inflamatorii, cereţi sfatul medicului”.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au explicat că medicamentele anti-inflamatorii reprezintă un risc pentru cei cu boli cronice, deoarece diminuează răspunsul sistemului imunitar al organismului.

Ministrul Sănătăţii a mai scris că pacienţii pot lua paracetamol pentru că „reduce febra fără să aibă vreun efect asupra inflamaţiei”. 

Francezilor li s-a cerut încă de la jumătatea lunii ianuarie să consulte personalul din farmacii dacă doresc să ia anumite medicamente, cum ar fi ibuprofen, paracetamol şi aspirină, pentru a le fi reamintite riscurile.

Jean-Louis Montastruc, directorul centrului farmaceutic din spitalul Toluse, a declarat pentru radio RTL: „Medicamentele anti-inflamatorii cresc riscul de complicaţii atunci când febra sau infecţia sunt prezente”.

Ministrul francez al Sănătăţii a anunţat vineri seara că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut cu 800 în 24 de ore. Vineri, în Franţa erau 3.661 de cazuri confirmate cu coronavirus şi 79 de decese. Dintre persoanele infectate, 154 se aflau la terapie intensivă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici