Medicana Hospital din Turcia vrea să construiască un spital în Bucureşti

Medicana Hospital, una dintre cele mai mari reţele de spitale private din Turcia, intră pe piaţa românească şi vrea ca la sfârşitul lunii septembrie să înceapă construcţia unei unităţi spitaliceşti în Bucureşti, care presupune investiţii de 30 milioane dolari.

227 afișări
Imaginea articolului Medicana Hospital din Turcia vrea să construiască un spital în Bucureşti

Medicana Hospital din Turcia vrea să construiască un spital în Bucureşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Deţinem un teren în centrul Bucureştiului unde intenţionăm să construim un spital cu o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi şi cu o capacitate de 100 de paturi. Costurile investiţiei se ridică la 30 milioane de dolari, urmând să fie create peste 500 de locuri de muncă", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele consiliului de directori al Medicana Hospital, Hüseyin Bozkurt.

El a adăugat că în acest moment se lucrează la planul de arhitectură al proiectului şi speră să înceapă construcţia spitalului la sfârşitul lunii septembrie.

Spitalul din Bucureşti va oferi servicii în domeniul cardiologiei, oncologiei, transplantului de organe şi fertilizării în vitro.

"Intenţia noastră este să atragem pacienţi din ţările din Uniunea Europeană, iar din moment ce România este o ţară membră, credem că acest lucru nu va fi dificil", a explicat Bozkurt.

Reprezentantul grupului a arătat că vor fi trataţi atât pacienţi care vor fi dispuşi să plătească din surse proprii, cât şi cei din unităţile sanitare publice, dacă autorităţile vor încheia acorduri în acest sens cu Medicana.

Potrivit lui Bozkurt, grupul intenţionează să deschidă spitale şi în alte oraşe mari din România.

Înfiinţat în 1992, grupul Medicana operează în prezent şase unităţi în Turcia, cu o capacitate totală de circa 800 de paturi, care oferă servicii medicale pentru 450.000 de pacienţi anual.

La începutul anului, grupul a anunţat că are proiecte în România şi Bulgaria, mişcarea liberă a pacienţilor pe teritorilul UE urmând să asigure spitalelor un flux constant de clienţi. Grupul are în vedere şi extinderea în Albania, Macedonia, Bosnia-Herţegovina, Kosovo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici