Medici: Bebeluşul uitat în incubator, în continuare la terapie intensivă, prognostic rezervat

Medicii de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi a Spitalului "Grigore Alexandrescu" sunt rezervaţi în privinţa stării bebeluşului care a suferit arsuri fiind uitat în incubator de o asistentă la Maternitatea "Bucur", în cursul zilei de luni doctorii vor stabili "conduita chirurgicală".

106 afișări
Imaginea articolului Medici: Bebeluşul uitat în incubator, în continuare la terapie intensivă, prognostic rezervat

Medici: Bebeluşul uitat în incubator, în continuare la terapie intensivă, prognostic rezervat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit medicilor, prognosticul este rezervat privind starea de sănătate a fetiţei nou-născute, victima neglijenţei unei asistente.

Bebeluşul este în supraveghere la Secţia de terapie intensivă a Spitalului "Grigore Alexandrescu", fiind sub medicaţie, iar luni se va decide "conduita chirugicală" în cazul său, precizează doctorii.

Profesor dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sfântul Ioan", susţine că ancheta în cazul bebeluşului uitat în incubator de o asistentă va stabili dacă era nesecar să fie supus fototerapiei şi că acest caz de neglijenţă se va solda cu cel puţin desfacerea unui contract de muncă.

Bebeluşul de câteva zile a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, cu arsuri grave, după ce o asistentă de la Materniatea "Bucur" din Capitală, unde s-a născut micuţa, l-a uitat în incubator, în noapte de vineri spre sâmbătă, iar părinţii acestuia spun că sunt decişi să dea în judecată cadrele medicale.

Profesor dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sfântul Ioan", instituţie în subordinea căreia se află Maternitatea Bucur, a declarat pentru MEDIAFAX, că a dispus o anchetă în acest caz. Profesorul a solicitat note explicative de la toate persoanele de serviciu din noaptea respectivă, urmând ca luni să fie finalizată ancheta dispusă.

Profesorul dr. Ciocâlteu a precizat că cei care fac investigaţii în cazul bebeluşului vor stabili dacă există recomandarea ca fetiţa să fie supusă fototerapiei (a fi pus în incubator pentru icter), întrucât nu în toate astfel de cazuri este nevoie.

Recomandarea în caz de necesitate este de cel mult 16 ore pe zi, a precizat profesorul.

În opinia profesorului Ciocâlteu, cazul de la Maternitatea "Bucur" este unul de neglijenţă, care se va solda "cu cel puţin o desfacere de contract de muncă", managerul referindu-se la asistenta care avea în observaţie bebeluşul, însă include şi medicul de gardă.

El a precizat că vineri noaptea, când a avut loc incidentul, erau de serviciu trei asistente şi un medic.

"O asistentă răspundea direct de sugar. Este o neglijenţă foarte mare. Vom da cele mai aspre sancţiuni, mergând până la desfacerea contractului de muncă", a spus Ciocâlteu.

Asistentei în cauză i s-a impus interdicţie de a lucra la Secţia de neonatologie a Maternităţii "Bucur".

Fetiţa, care a suferit arsuri în perioada cât a fost în incubator, s-a născut în 11 noiembrie, la termen, la Maternitatea "Bucur", iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost dus la incubator pentru că a făcut icter.

Mama bebeluşului, A.D, spune că sâmbătă dimineaţă a mers să îl alăpteze şi a constatat că micuţul nu mai era. Femeia afirmă că i s-a spus că bebeluşul a fost transferat la alt spital pentru că a fost uitat în incubator şi că i s-a motivat că asistenta a trebuit să asiste la multe naşteri cu probleme.

Potrivit medicilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde a fost dus bebeluşul, starea acestuia este extrem de gravă.

"Bebeluşul are arsuri profunde, de contact, pe 20 la sută din suprafaţa corpului, starea lui fiind extrem de gravă. Are arsuri pe extremitatea cefalică, respectiv pe cap şi pe gât, pe mâna şi piciorul stâng şi pe partea laterală stângă a toracelui", a declarat medicul Georgiana Constantinescu de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Părinţii bebeluşului sunt decişi să dea în judecată cadrele medicale pentru neglijenţă şi spun că vor depune plângere la Ordinul Asistenţilor Medicali şi la Colegiul Medicilor Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici