Medici de la Spitalul TBC din Baia Mare au intrat în greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Cristian Irimie, le-a propus medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare care au intrat în greva foamei, nemulţumiţi de deciziile managerului unităţii, Gheorghe Bota, să meargă, joi, la Baia Mare pentru rezolvarea conflictului.

165 afișări
Imaginea articolului Medici de la Spitalul TBC din Baia Mare au intrat în greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii

Medici de la Spitalul TBC din Baia Mare vor face greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii

Cei opt medici care au venit la Bucureşti pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de situaţia de la spitalul din Baia Mare vor analiza această propunere până la ora 17.00. Atunci este programată o nouă întâlnire cu Cristian Irimie pentru a comuncia răspunsul lor la propunerea acestuia.

În Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare lucrează 18 medici, dintre care, unul este managerul, iar altul are funcţia de director medical. Venirea la Bucureşti a celor opt medici înjumătăţeşte, astfel, personalul medical de la această unitate sanitară.

Protestul este susţinut de organizaţia sindicală Cartel Alfa Maramureş, al cărei preşedinte, Florin Hossu, a spus că medicii au dreptate şi că situaţia de la TBC nu mai poate continua aşa, pentru că vor avea de suferit pacienţii.

În schimb, liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan, s-a dezis de protest şi a criticat acţiunea medicilor, arătând că aceasta nu poate fi catalogată ca una sindicală. "Atâta vreme cât ei cer demiterea managerului, eu nu pot să fiu de acord cu protestul. Este o acţiune de subminare a autorităţii, prin urmare nu are nimic de-a face cu sindicalismul", a spus Ciocan.

Luni, a expirat termenul de preaviz în cazul a unsprezece medici de la Spitalul TBC din Baia Mare, care au demisionat în bloc în urmă cu aproximativ o lună, arătând că nu îşi mai pot continua activitatea dacă Gheorghe Bota rămâne la conducere şi că nu vor reveni asupra deciziilor de a părăsi unitatea decât în cazul schimbării managerului.

Medicii şi-au depus demisiile la începutul lunii iunie, acuzând abuzurile managerului unităţii, Gheorghe Bota, şi susţinând că în ultimii trei ani acesta "s-a comportat dictatorial".

Demisiile medicilor au stârnit controverse la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Maramureş, iar într-o încercare de detensionare a conflictului de la Spitalul de Pneumoftizologie s-a dispus efectuarea unui control în unitate, de către Curtea de Conturi, pentru că reprezentanţii sindicatului au reclamat că banii nu ar fi fost cheltuiţi cum trebuie.

Prefectul Sandu Pocol spunea, la acea vreme, că Ministerul Sănătăţii "are de ales între medici şi manager", iar decizia trebuie să fie luată de această instituţie, întrucât "există o relaţie contractuală între manager şi minister".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici