Medici şi crescători anchetaţi pentru trafic de căţei. Animalelor li se tăiau urechile şi cozile pentru un aspect „fioros”

  • Patruzeci de persoane sunt anchetate, inclusiv 11 medici veterinari implicaţi într-o reţea de trafic de căţei, în Italia.
  • Căţeilor li se tăiau urechile şi cozile pentru a părea mai „fioroşi”.
930 afișări
Imaginea articolului Medici şi crescători anchetaţi pentru trafic de căţei. Animalelor li se tăiau urechile şi cozile pentru un aspect „fioros”

Medici şi crescători anchetaţi pentru trafic de căţei. Animalelor li se tăiau urechile şi cozile pentru un aspect „fioros”

Poliţia din Ancona investighează 40 de persoane, printre care 29 de crescători de câini şi 11 veterinari, acuzaţi de abuz de animale, trafic de căţei şi practicarea ilegală a unei profesii, potrivit The Guardian.

Ancheta a dezvăluit până acum 52 de cazuri de căţei cărora li s-au tăiat urechile şi cozile, din rase precum Pit Bull Terrier şi din rasele Corsican şi Dog argentinian, între 2017 şi 2019.

Crescătorii şi medicii veterinari acuzaţi ar fi produs certificate veterinare false şi alte documente care permiteau ca puii să fie importaţi sau exportaţi.

Poliţia a spus că medicii veterinari au câştigat aproximativ 200 EUR pe un câine, pentru a-i tăia urechile şi cozile, „ceea ce le-a dat câinilor un aspect mai fioros... şi i-a făcut mai atrăgători pentru cumpărătorii străini” în ţările în care andocarea este ilegală.

Animalele au fost importate sau exportate din Italia, SUA fiind o piaţă primară la ambele capete.

Pandemia de coronavirus a contribuit la alimentarea afacerii cu trafic de căţeluşi, care valorează peste 300 de milioane de euro în Italia, potrivit Coldiretti, cea mai mare asociaţie de fermieri din ţară.

Peste 3,5 milioane de italieni au cumpărat pui care au fost importaţi ilegal şi vânduţi pe piaţa neagră pentru a „depăşi stresul blocărilor şi restricţiilor”, a declarat joi asociaţia într-un comunicat.
 
„Puii care ajung în reţeaua de trafic au de obicei doar câteva săptămâni”, se spune în declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici