Medicii de familie au semnat un protocol cu MS (Video)

Activitatea va continua normal în cabinetele medicilor de familie, după ce aceştia au semnat, marţi, un protocol cu Ministerul Sănătăţii, astfel, că vor fi prescrise medicamente compensate şi gratuite şi, respectiv, vor fi eliberate bilete de trimitere către specialişti şi spitale.

94 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie au semnat un protocol cu MS (Video)

Medicii de familie au semnat un protocol cu MS (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, medicii de familie vor semna contractul cadru în forma actuală.

Totodată, valoarea punctului per capita a fost stabilită la 4,1 şi a celui per serviciu la 1,5, valori care vor rămâne neschimbate până la sfârşitul anului, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

În legătură cu acordarea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, ministrul a spus că aceasta va fi reglementată printr-o lege separată de contractul cadru, care va fi elaborată săptămâna viitoare.

Totodată, Ministerul Sănătăţii are prevăzute, pentru 2009, cinci milioane de euro, pentru plata medicilor din centrele de permananţă.

Astfel, de la 1 aprilie intră în vigoare noul Contract cadru privind acordarea asistenţei medicale inclusiv la medicina primară, a declarat, marţi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, cu ocazia semnării protocolului cu medicii de familie.

Potrivit protocolului, reprezentanţii medicilor de familie au avut obiecţii cu privire la OUG din 25.03.2009 pentru modificarea articolului 7 din Legea nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă. Părţile prezente la negocieri au convenit ca asigurarea continuităţii să facă obiectul unei negocieri separate, nefăcând parte din contractul de furnizări de servicii în asistenţa medicală primară pe anul 2009, la nişte termene convenite de comun acord.

De asemenea, medicii de familie nu vor asigura asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească, transport medical şi nici consultaţii de urgenţă la domiciliu în timpul programului de permanenţă.

În urma negocierilor privind normele de aplicare a Contractului cadru, negociatorii au stabilit că. în situaţia cabinetelor medicale individuale cu medic angajat cu program de activiate distinct (5+2 ore/zi, 5 zile pe săptămână), nu se aplică depunctarea prevăzută în norme. În situaţia cabinetelor medicale individuale cu medic angajat cu acelaşi program cu medicul titular se menţine depunctarea conform normelor.

De asemenea, a fost convenit ca, pentru trimestrul IV pe 2009, valoarea minimă garantată a unui punct percapita să fie calculată în funcţie de fondurile aprobate cu această destinaţie, să fie prevăzută în norme şi să nu poată fi mai mică decât valoarea minim garantată pentru trimestrul II şi III, dică, 4,1 per capita şi 1,5 per serviciu, ceva mai mic decât în 2008 când a fost 4,6 per capita şi 1,8 per serviciu.

 Video stirileprotv.ro

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici