Medicii de familie: Nu mai prescriem reţete compensate şi gratuite

Liderii organizaţiilor reprezentative ale medicilor de familie au anunţat că, începând din 1 aprilie, nu mai prescriu reţete compensate şi gratuite, întrucât nu au contractul-cadru de acordare a asistenţei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe şest".

128 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie: Nu mai prescriem reţete compensate şi gratuite

Medicii de familie: Nu mai prescriem reţete compensate şi gratuite (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Rodica Tănăsescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a aflat că normele la contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru 2010 "au fost aprobate pe şest", fără consultarea medicilor de familie, iar prevederile din respectivul act "vor reduce cu aproape 40% bugetul medicinii primare".

La rândul său, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a arătat că din 1 aprilie nu există contract-cadru şi că medicii de familie nu vor aproba semnarea niciunui document "în alb aşa cum s-a încercat de fiecare dată".

"Începând de joi nu vom mai prescrie reţete compensate şi gratuite. Vom consulta bolnavii, dar vom prescrie numai reţete simple pe care bolnavii trebuie să şi le cumpere", a mai spus Mihăilă.

De asemenea, medicii de familie nu vor mai da pacienţilor bilete de trimitere către medicii specialişti şi nici concedii medicale.

Medicii de familie vor organiza, joi, la ora 13.00, o conferinţă de presă legată de situaţia contractului- cadru pe 2010.

Secretarul de stat Cristian Irimie a spus însă că actul normativ, respectiv contractul-cadru pe 2010, a fost aprobat miercuri, în şedinţa de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici