Medicii din Iaşi au reuşit să salveze o fetiţă de 3 luni cu o tumoare cerebrală

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi, au reuşit să salveze o fetiţă de 3 luni, care avea o tumoare cerebrală ce îi punea în pericol viaţa.

240 afișări
Imaginea articolului Medicii din Iaşi au reuşit să salveze o fetiţă de 3 luni cu o tumoare cerebrală

Medicii din Iaşi au reuşit să salveze o fetiţă de 3 luni cu o tumoare cerebrală

Miruna are 3 luni şi este din comuna Griviţa, judeţul Galaţi. Din cauza unor vărsături, mama a dus-o la spitalul din Galaţi. În urma unui CT cranian, mama fetiţei a aflat că micuţa are lichid şi tumoare la cap”, spune Nicoleta Hurdui, mama micuţei.

Miruna a fost operată şi acum mama speră că fetiţa ei are o nouă şansă la viaţă: „Le mulţumim tuturor celor de aici, de la „Nicolae Oblu”. Cred că dacă nu ajungeam aici fetiţa mea nu mai avea zile”.

„A venit în urgenţă la noi pentru hipertensiune intracraniană cauzată de o tumoare la nivelul creierului mic. S-a intervenit endoscopic (...). Ce a fost mai dramatic în cazul acesta este faptul că acest copil are un volum circulant de aproximativ 10% din greutatea corporală, deci riscul de sângerare era destul de mare şi atunci am stat cu emoţii aproape toată echipa din punctul acesta de vedere. Oricum, eram pregătiţi şi cu sânge, cu tot ce trebuie. Dar nu a fost nevoie”, a spus conf.univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic „Nicolae Oblu” din Iaşi, potrivit tvriaşi.ro

În ultima săptămână, medicii neurchirurgi ieşeni au realizat 4 intervenţii de rezecţie microscopică a unor tumori intracraniene la copii.

O altă fetiţă salvată este micuţa Ilinca, o fetiţă de 3 ani, din Suceava, care a impresionat întreaga comunitate medicală prin curajul şi determinarea ei de neimaginat pentru vârsta fragedă. Copila a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală de 5 centimetri, a fost operată la Iaşi. Ceea ce a uimit pe toţi cei prezenţi a fost momentul uluitor în care, după intervenţia chirurgicală, micuţa Ilinca s-a detubat singură. Cu ochii plini de determinare, micuţa şi-a exprimat dorinţa de a mânca, dovedind astfel un spirit luptător incredibil pentru vârsta ei. Imaginea a fost un moment de bucurie pentru părinţi, care au văzut cum micuţa lor învinge cu curaj şi hotărâre obstacolele care i-au stat în cale.

„Miracol pentru doi copii de 3 luni, respectiv 3 ani care au fost operaţi la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi”, anunţă, joi, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Cei doi copii - Miruna şi Ilinca - au fost supuşi unor intervenţii dificile de extirpare a unor tumori cerebrale care le puneau viaţa în pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici