Medicii ortopezi de la Piatra Neamţ, reţinuţi pentru luare de mită

Cinci medici ai Secţiei Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de luare de mită

3590 afișări
Imaginea articolului Medicii ortopezi de la Piatra Neamţ, reţinuţi pentru luare de mită

Medicii ortopezi de la Piatra Neamţ, reţinuţi pentru luare de mită

Direcţia Generală Anticorupţie a făcut, marţi, 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi a pus în executare 5 mandate de aducere faţă de tot atâtea persoane suspectate de săvârşirea unor fapte de corupţie.

„Activităţile au fost derulate într-un dosar penal constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ, ce vizează fapte de corupţie săvârşite de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – Secţia Ortopedie şi Traumatologie, în legătură cu îndeplinirea actului medical. În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani”, arată DGA.

Faţă de 5 medici din cadrul acestei secţii, procurorul de caz a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată.

În cauză se fac cercetări şi faţă de alte persoane.

Acţiunea a fost sprijinită de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Neamţ, Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava şi Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete.

Managerul Spitalului Judeţean Neamţ, Codruţ Munteanu, declara, marţi, că percheziţiile au loc la secţia de Ortopedie şi în ambulatorul de specialitate de pe lângă cabinetul de Ortopedie.

„Ancheta e în desfăşurare. Este o desfăşurare impresionantă, este într-adevăr foarte multă forţă şi foarte multă populaţie implicată în această anchetă. E pe două planuri, în spital şi în policlinică. Încă nu ştiu nimic, s-au învârtit ceva avocaţi pe aici pe la mine, au întrebat, au plecat, mai mult nu ştiu să vă spun nimic, decât că eu, ca manager, sunt pe poziţia moralităţii, corectitudinii şi respectului pentru pacient”, spunea directorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici