Medicii şi asistenţii medicali români caută locuri de muncă în Marea Britanie

Numeroşi medici şi asistenţi medicali români îşi caută locuri de muncă în sistemul medical din Marea Britanie, însă Guvernul de la Londra a avertizat că vor fi selectate doar persoanele competente care cunosc limba engleză, informează ediţia online a publicaţiei Sunday Express.

127 afișări
Imaginea articolului Medicii şi asistenţii medicali români caută locuri de muncă în Marea Britanie

Medicii şi asistenţii medicali români caută locuri de muncă în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Pe fondul diminuării cu 25 la sută a salariilor în sistemul medical din România, asistenţii medicali români ar putea câştiga lunar 2.500 de lire (3.000 de euro) în Marea Britanie. Pentru medici, veniturile sunt şi mai atractive, salariile ajungând la 5.000 de lire sterline (6.000 de euro).

Potrivit Sunday Express, în ultimii trei ani, aproape 9.000 de asistenţi medicali şi medici din România au cerut permise pentru a lucra în străinătate, Germania şi Marea Britanie fiind destinaţiile favorite.

Publicaţia britanică relatează că zeci de medici şi asistenţi au mers la interviuri de angajare, săptămâna trecută, la sediul din Cluj al companiei Business Activ Consult.

Cu toate acestea, autorităţile britanice afirmă că vor fi angajate doar persoanele care dovedesc competenţe profesionale şi cunoştinţe lingvistice. "Guvernul de la Londra va acorda permise de lucru doar persoanelor care dau dovadă de competenţe profesionale şi de abilităţi lingvistice", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentlui britanic al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici