Medicii vor decide luni dacă IPS Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, primeşte tratament pentru o pneumonie la Clinica AKH din Viena, iar o decizie privind o posibilă intervenţie chirugicală pentru problemele cardiace de care suferă va fi luată luni, spune Mihai Lucan, şeful Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

65 afișări
Imaginea articolului Medicii vor decide luni dacă IPS Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii chirurgicale

Medicii vor decide luni dacă IPS Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii chirurgicale (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"IPS Bartolomeu Anania este acum în investigaţii sub directa supraveghere a profesorilor Günther Laufer, chirurg cardiovascular, şi a lui Gerald Maurer, medic cardiolog. O decizie privind o posibilă intervenţie chirurgicală sau conduita terapeutică viitoare vor fi luate luni", a declarat corespondentului MEDIAFAX profesorul Lucan.

El a spus că IPS Bartolomeu Anania primeşte tratament pentru o "pneumonie în evoluţie", precizând că ţine legătura cu clinica unde a fost internat înaltul ierarh.

IPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, a ajuns cu bine vineri noapte la Clinica AKH din Viena şi a început investigaţiile pentru suferinţa cardiacă, declara, sâmbătă dimineaţă, prof. dr. Mihai Lucan.

Mitropolitul Clujului a fost transportat, vineri seară, cu o ambulanţă SMURD de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, de unde a plecat cu un avion spre Clinica AKH din Viena.

IPS Bartolomeu a fost dus la Clinica AKH din Viena după ce medicii care l-au tratat în România i-au recomandat un examen de specialitate de maximă siguranţă, care nu poate fi realizat în ţară din cauza lipsei de aparatură, declara purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Conform acestuia, examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania îl va face în Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.

Anterior, surse medicale declarau că doctorii care îl tratau pe IPS Bartolomeu la Institutul Clinic de Urologie au decis că mitropolitul trebuie supus unor investigaţii amănunţite, deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

"Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie şi a fost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu două săptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie intensivă, deoarece starea sa se înrăutăţise. Medicii care îl supraveghează au luat decizia ca investigaţiile să fie continuate la Viena", declarau sursele medicale.

În aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afecţiune respiratorie" şi urmase un tratament sub supravegherea medicilor.

Mitropolitul Clujului va împlini, în 18 martie, 90 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici