Medicul acuzat că şi-a sedat soacra respinge afirmaţiile directorului DGASPC

Medicul acuzat că şi-a sedat soacra, în vârstă de 70 ani, pentru a o putea declara dementă susţine că în spatele întregului scandal s-ar afla o familie care a "montat-o pe bătrână" pentru a-i putea lua apartamentul.

60 afișări

Într-o declaraţie acordată corespondentului MEDIAFAX, Eugenia Leontina Şurtea, medic specialist ginecolog, afirmă că soacra sa este manipulată de o familie din judeţul Olt.

"Soacra mea are pierderi de memorie, suferă de demenţă senilă. I s-a administrat un tratament foarte puternic, iar acum este mai bine. Eu cred ca bătrâna este montată de o familie care vrea sa pună mâna pe apartament. Au fata la studii în Craiova, iar soacra mea o are în chirie", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Eugenia Leontina Şurtea.

Potrivit sursei citate, Ioana Şurtea, bătrâna de 70 de ani, este grav bolnavă, în luna mai fiind dusă la spital în comă.

"Suferă de Alzheimer şi are probleme şi cu inima. În mai, am dus-o în spital în stare de comă. Poate să confirme medicul de pe ambulanţă. A stat zece zile în spital, iar la externare mi-a luat mâinile şi mi le-a pupat, mulţumindu-mi că am avut grijă de ea", a spus medicul specialist.

Medicul specialist consideră că cei care ar trebui să răspundă pentru diagnosticul pus sunt medicii specialişti.

"Sunt persoane cu licenţă, specialişti care au pus acest diagnostic. Nu eu. Dimpotrivă, eu am avut grijă de soacra mea. Eu nu sunt vinovată cu nimic. Dacă acest diagnostic nu se confirmă, vinovaţi nu pot fi decât cei care au pus acest diagnostic", a mai spus Şurtea.

Ea susţine că diagnosticul a fost pus de o echipă de specialişti în baza unei tomografii cerebrale.

"Soacra mea suferă de demenţă senilă. Acest diagnostic a fost pus de specialişti. Există chiar şi o tomografie computerizată care i-a fost făcută şi pe care pot s-o pun la dispoziţia oricui", a declarat Eugenia Leontina Şurtea.

Medicul ginecolog respinge afirmaţiile directorului Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, Florin Stancu, care a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că bătrâna, după autodenunţ, a fost reexpertizată, fiind găsită sănătoasă.

"Certificatul este nerevizuibil. A spus că o comisie a reexaminat-o. Nu e adevărat. Este o simplă părere a psihologului din comisia de la DGASPC. Cum poate să bată o simplă părere ceea ce o comisie de neuropsihiatri au decis, având acea tomografie computerizată?!", a mai spus medicul ginecolog.

Eugenia Leontina Şurtea a declarat că banii care au fost încasaţi pentru pensia de handicap şi prestaţiile sociale care îi reveneau ca însoţitor au fost folosiţi exclusiv pentru medicamentele şi hrana soacrei sale, Ioana Şurtea.

Şurtea respinge acuzaţiile lansate de soacra sa, conform cărora urmăreşte să-i ia apartamentul. "Eu sunt exponentul unei vechi familii boiereşti din Craiova. Eu mă judec cu statul pentru a recupera din bunurile care au aparţinut bunicilor mei. Am trei case, iar cea în care stau are 12 camere şi a fost făcută de bunicul meu. Deci nu am nevoie de acel apartament, iar dacă-l voiam îl aveam până acum. Timp de un an de zile puteam să iau acea casă şi să profit de acea situaţie", a mai spus Leontina Şurtea.

Medicul ginecolog susţine că, în urmă cu trei săptămâni, a făcut o cerere de a renunţa la tutela soacrei sale, însă medicii de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj i-au solicitat să nu o facă.

"Am discutat cu o doamnă directoare în prezenţa a trei persoane. I-am spus că renunţ la tutelă, însă mi-a cerut să nu o fac. Mi-au spus că, dacă renunţ, atunci la prima problemă medicală familia din Olt o va duce la spital, iar de acolo la un cămin de bătrâni şi tot noi o să ne ocupăm pentru că ne este milă de dânsa", a spus Şurtea.

Un medic din Craiova a reuşit să încaseze timp de un an pensia de handicap şi prestaţiile sociale care îi reveneau ca însoţitor al soacrei sale pe care, prin falsificarea unor documente, a declarat-o ca suferind de demenţă, bătrâna fiind sedată în momentul în care ajungea în faţa comisiei de medici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici