Medicul Călin Doboş, învinuit pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii

Procurorii Parchetului Judecătoriei Galaţi au început urmărirea penală împotriva medicului gălăţean Călin Doboş, pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii, după ce o pacientă pe care a operat-o în clinica sa privată a murit, medicul având interdicţia de a părăsi localitatea.

12410 afișări
Imaginea articolului Medicul Călin Doboş, învinuit pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii

Medicul Călin Doboş, învinuit pentru ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii (Imagine: Lucian Muntean - Arhiva MediafaxFoto)

"Actele premărgătoare efectuate în cauză au condus la începerea urmării penale împotriva învinuitului Doboş Călin, medicul care a efectuat această intervenţie chirurgicală de liposucţie abdominală. Urmărirea penală s-a început pentru două infracţiuni, respectiv ucidere din culpă şi exercitarea fără drept a unei profesii. Până acum am administrat şi mijloace de probă, am efectuat două percheziţii: una domiciliară şi una la clinica Hyperion, de unde s-au ridicat mijloace de probă, înscrisuri şi altele. De asemenea, s-a luat şi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile împotriva învinuitului Doboş Călin", a declarat Ionel Gîlcă, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul a adăugat că medicul gălăţean a fost audiat şi că nu se sustrage anchetei.

"A fost audiat imediat după efectuarea percheziţiilor domiciliare, nu s-a sustras niciun moment urmării penale, în ceea ce priveşte declaraţia pe care a dat-o nu pot da detalii... Sigur, în concepţie, fiecare individ se consideră nevinovat, ideea e că s-a prezentat ori de câte ori a fost chemat, iar ancheta îşi urmează cursul", a mai spus Gîlcă, precizând că în cadrul anchetei au fost audiaţi şi alţi foşti pacienţi ai doctorului Doboş.

Irina Ciuraru, de 37 de ani, din Brăila, a suferit în urmă cu o lună o operaţie estetică de liposucţie la clinica privată Hyperion din Galaţi, iar la trei zile după operaţie starea de sănătate s-a înrăutăţit, intrând în comă ca urmare a unei infecţii generalizate, diagnosticul pus de medicii gălăţeni fiind insufiucienţă multiplă de organ.

În urmă cu o săptămână, medicii de la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului gălăţean au declarat decesul pacientei.

După efectuarea necropsiei, medicii legişti care au efectuat autopsia femeii decedate au ajuns la concluzia că moartea acesteia ar fi fost provocată de "şoc toxico-septic, perforaţie eneterică post lipo-absorbţie abdominală (n.r. - intestinul subţire a fost perforat), bronhopneumonie şi peritonită generalizată".

Rudele pacientei decedate susţin că operaţia făcută la clinica de chirurgie estetică ar fi trebuit să fie una fără complicaţii, dar că medicul Călin Doboş, care a operat-o, s-ar fi grăbit pentru că avea mai mulţi pacienţi.

În acest caz au declanşat anchete Colegiul Medicilor din Galaţi şi Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici