Medicul care l-a operat pe copilul mort la SJ Slatina a avut în aprilie un venit de 5.956 de lei

Medicul Mircea Tuşciuc, care i-a amputat mâna copilului de nouă ani internat la Spitalul Judeţean din Slatina, unde a murit patru zile mai târziu, a avut în aprilie un venit net de 5.956 de lei, în timp ce managerul unităţii, Roxana Dragomir, demis de ministrul Sănătăţii, a încasat 6.759 de lei.

217 afișări
Imaginea articolului Medicul care l-a operat pe copilul mort la SJ Slatina a avut în aprilie un venit de 5.956 de lei

Medicul care l-a operat pe copilul mort la SJ Slatina a avut, în aprilie, un venit de 5.956 de lei (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului oficial al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, medicul chirurg Mircea Tuşciuc de la Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, acuzat de tatăl băiatului de nouă ani că i-ar fi cerut 20 de lei pentru a avea grijă de copil, a avut în luna aprilie un venit net de 5.956 de lei.

Cel de-al doilea medic implicat în cazul băiatului de nouă ani, Paul Iancu, a avut în luna aprilie un venit net de 5.249 de lei.

Conform site-ului SJU Slatina, managerul unităţii medicale, Roxana Dragomir, demis duminică prin ordin al ministrului Sănătăţii, a câştigat în aprilie 6.759 de lei, în timp ce directorul medical, Alina Chiriac, demis la rândul său, a încasat 5.805 lei.

Potrivit sursei citate, venitul net încasat în luna aprilie de un asistent medical al SJU Slatina este cuprins între 1.554 şi 2.064 lei, în timp ce un medic specialist a obţinut între 1.673 de lei şi 6.718 lei.

Cel mai mare venit din unitatea medicală din Slatina l-a avut însă medicul primar de la Secţia de Chirurgie Generală Toma Sandu, care, conform site-ului oficial al unităţii, a obţinut în aprilie 14.075 lei.

Cristian Marian Grigore, în vârstă de nouă ani, a murit joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng. Medicii i-au pus o atelă gipsată şi l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat şi a fost supus unei operaţii de amputare a braţului. Copilul a fost transferat la secţia de terapie intensivă şi a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă băiatul a murit în timpul transportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici