Medicul ce l-a diagnosticat pe copilul intrat în comă după operaţie îşi menţine diagnosticul

Medicul craiovean care l-a diagnosticat cu chist hidatic pe copilul de nouă ani ce a intrat în comă după o operaţie efectuată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală îşi menţine diagnosticul.

6488 afișări
Imaginea articolului Medicul ce l-a diagnosticat pe copilul intrat în comă după operaţie îşi menţine diagnosticul

Medicul ce l-a diagnosticat pe copilul intrat în comă după operaţie îşi menţine diagnosticul (Imagine: Mediafax Foto)

Medicul Cristian Florea, care l-a diagnosticat pe Sebastian B. cu chist hidatic, susţine că obligaţia medicilor de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti era să verifice diagnosticul înainte de a intra în sala de operaţie.

"Şi dacă ar fi fost un diagnostic greşit, pentru că toţi putem greşi, obligaţia lor era să-şi verifice diagnosticul înainte de a intra în sala de operaţie. Copilul a fost operat pentru o tumoră la glanda suprarenală, dar când au intrat au văzut chistul, au văzut că formaţiunea a fost în ficat. Ei nu au luat în seamă ce am spus eu pe diagnostic, iar când au intrat au avut surpriza să constate altceva", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Cristian Florea, care a făcut examenul ecograf pentru Sebastian B.

Medicul afirmă că în urma examenului histopatologic se va stabili cu exactitate ce a avut copilul de nouă ani.

"Tumora a fost în ficat. Probabil că glanda suprarenală s-a inflamat de la ficat. Oricum se va face examenul histopatologic", a mai spus medicul Cristian Florea.

Medicul-şef al Clinicii de Pediatrie a Spitalului 2 "Filantropia" din Craiova, Ligia Stănescu, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX că Sebastian B. a fost consultat, în urmă cu o săptămână, la cabinetul ei particular, minorul ajungând la medici după ce a acuzat dureri în zona stomacului.

"Este un copil trimis de aici pentru investigaţii şi pentru stabilirea unui diagnostic. Copilul nu a fost internat la noi (Spitalul 2 Filantropia - n. r.). Sebi, alături de fratele lui mai mic, au venit la mine împreună cu tatăl său. Tatăl mi-a spus că Sebi acuză o durere inconstantă cam de o lună pentru care dânşii au făcut analize în ambulatoriu. Părinţii mi-au spus că rezultatul analizelor s-a înscris în parametrii normali sau cel puţin asta le-a spus medicul de familie sau cel care s-a uitat pe analize, pentru că mie nu mi le-au adus", a declarat medicul pediatru Ligia Stănescu.

Ea spune că i-a îndrumat pe părinţii copilului să facă un al doilea set de analize, pentru a putea stabili un diagnostic.

"Simptomele pe care tatăl copilului mi le-a spus erau nişte dureri abdominale în epigastru şi o stare de greaţă matinală. L-am consultat pe copil şi am simţit la el un lob heptic un pic mai consistent. I-am recomandat un alt set de analize şi un ecograf. Medicul care i-a făcut ecograful a observat acolo un chist hidatic. Probabil că părinţii au vrut să audă şi o a doua opinie, aşa că s-au dus cu Sebi la Spitalul Militar din Craiova, medicii văzând o formaţiune tumorală şi vascularizată", a mai afirmat medicul-şef al Clinicii de pediatrie a Spitalului 2 Filantropia din Craiova.

Întrucât copilul primise două diagnostice diferite, părinţii au fost îndrumaţi, conform medicului Ligia Stănescu, să ajungă la un consult şi la o clinică din Bucureşti.

"Pentru că au fost două păreri separate, i-am îndrumat pe părinţii copilului să consulte şi o clinică de pediatrie din Bucureşti. Noi lucrăm foarte des cu Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti şi i-am îndrumat să se ducă acolo", a explicat Ligia Stănescu.

Ea afirmă că, după operaţia suferită de copil, mama lui Sebastian B. a sunat-o pentru a-i spune cum a decurs intervenţia.

"Am vorbit cu mama lui Sebi la telefon şi mi-a spus că a fost o operaţie extrem de grea, care a durat peste trei ore. Am înţeles, din ce mi-a povestit mama, că a fost necesar un alt chirurg. Copilul nu s-a mai trezit din anestezie, doar pentru scurt timp în lift şi a început să plângă. După intervenţie, mama mi l-a dat pe copil la telefon şi l-am auzit gemând de două ori, semn că era conştient, dar nu putea vorbi", a mai spus şefa Secţiei de Pediatrie din Spitalul 2 Filantropia Craiova.

Medicul Ligia Stănescu susţine că medicii de la Bucureşti pot spune cel mai bine de ce a suferit copilul întrucât ei au făcut intervenţia chirurgicală.

"Eu nu cred că domnul Bâscă (n.r. - şeful Clinicii de chirurgie de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", conferenţiarul Ioan Bâscă) a acuzat medicii de la Craiova, pentru că nici nu avea de ce. Până la urmă, ei au făcut operaţia şi pot spune mai bine ce au văzut pentru că ei au făcut intervenţia", a mai spus Ligia Stănescu.

Un copil a intrat în comă după o operaţie efectuată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, familia reclamând că doctorii nu au fost pregătiţi cu sânge suficient pentru această intervenţie, în timp ce doctorii spun că este un caz foarte grav, venit de la Craiova cu un diagnostic greşit.

Copilul urma să fie transferat, luni după-amiază, într-o clinică din Viena, conducerea Ministerului Sănătăţii estimând că ar fi vorba despre o complicaţie intraoperatorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici