Medicul de la UPU Slatina demis de Bazac, anchetat de două ori în 2008

Medicul care era de gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina în ziua decesului pacientului de 62 de ani şi căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă de către ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a făcut obiectul a două anchete interne în cursul anului 2008.

63 afișări
Imaginea articolului Medicul de la UPU Slatina demis de Bazac, anchetat de două ori în 2008

Medicul de la UPU Slatina demis de Bazac, anchetat de două ori în 2008

Medicul Cornel Fulga, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de către comisia de anchetă condusă de ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a făcut obiectul a două anchete interne în 2008, după ce a refuzat să interneze un copil şi să consulte o femeie cu al cărei soţ se luase la ceartă.

Primul incident a avut loc la începutul anului 2008, când a fost adus în urgenţa Spitalului Judeţean din Slatina un copil de doi ani de etnie rromă, singurul supravieţuitor al unui incendiu în care au murit mama şi cei patru fraţi ai săi. Atunci, medicul Cornel Fulga a refuzat să-l interneze pe copil întrucât acesta nu avea documente de identitate. În cele din urmă, copilul a fost internat în unitatea medicală, la intervenţia autorităţilor locale.

Conducerea spitalului a început la vremea respectivă o anchetă internă în acest caz. Coordonatorul comisiei de anchetă a fost directorul medical al Spitalului Judeţean din Slatina, Ion Brătoi, căruia i-a fost desfăcut, de asemenea, contractul de muncă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după o decizie a ministrului Sănătăţii.

În urma anchetei medicul Fulga nu a primit nicio sancţiune.

Al doilea incident în care a fost implicat medicul Cornel Fulga s-a produs în august 2008, el intrând atunci în conflict cu soţul unei femei care a ajuns la urgenţă şi pe care nu a vrut s-o consulte.

"Ştiu că atunci soţul femeii a chemat presa întrucât domnul doctor nu a dorit să consulte o femeie. S-a întrunit comisia internă, care i-a dat domnului doctor Cornel Fulga un avertisment scris, cu menţiunea că la următoarea abatere i se va lua 10 la sută din salariu”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Slatina, Critina Bontescu.

Un bolnav de 62 de ani din judeţul Olt care a fost plimbat aproape patru ore între secţiile a două spitale din Slatina a murit, joi, fără ca vreun medic să îi acorde tratamentul necesar.

Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a ajuns, vineri, în jurul orei 22.30, la Spitalul Judeţean din Slatina, pentru a analiza, împreună cu conducerea instituţiei, împrejurările în care a murit bărbatul care a fost plimbat patru ore prin secţiile a două spitale din municipiu. Bazac a fost însoţit de subsecretarul de stat Raed Arafat şi de directorul general Alexandru Rafila, din cadrul aceluiaşi minister.

Comisia condusă de ministrul Sănătăţii a decis, în urma anchetei, eliberarea din funcţie a directorului executiv al ASP Olt şi a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Olt, iar directorului medical al SJU, medicilor de gardă şi asistentei şefe de tură ce au examinat pacientul care a murit la UPU a spitalului le-au fost desfăcute contractele de muncă.

Astfel, au fost schimbaţi din funcţie managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, Florian Dumitrescu şi directorul interimar al Autorităţii de Sănătăţii Publice Olt, Marilena Madan. De asemenea, s-a decis desfacerea contractului de muncă pentru medicul Cornel Fulga, medicul Doru Pârvu, asistenta-şefă de la Unitatea de Primiri Ugenţe (UPU), Anişoara Păun, directorul medical al spitalului, Ion Brătoi, şeful UPU, Ecaterina Buzău, iar medicul Ana Corboş şi toate asistentele care lucrau în tura în care a avut loc incidentul au fost sancţionate cu avertisment scris.

Ministrul a precizat că medicii cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă pot profesa numai dacă Colegiul Medicilor le oferă în continuare dreptul la liberă practică.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici