Medicul Horaţiu Rus şi ceilalţi cinci suspecţi în cazul traficului de minori rămân în arest

Medicul cardiolog Horaţiu Rus şi ceilalţi cinci suspecţi în cazul traficului de minori dintr-un club din municipiul Braşov rămân în arest, a decis, vineri, Curtea de Apel Braşov, care a respins recursurile acestora.

782 afișări
Imaginea articolului Medicul Horaţiu Rus şi ceilalţi cinci suspecţi în cazul traficului de minori rămân în arest

Medicul Horaţiu Rus şi ceilalţi cinci suspecţi în cazul traficului de minori rămân în arest (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, Marius Cosma, cei şase suspecţi arestaţi, precum şi cei doi suspecţi aflaţi în libertate au fost aduşi în sala de judecată în jurul orei 10.00, instanţa pronunţându-se la ora 15.00.

"Instanţa a respins recursurile formulate de toţi inculpaţii aflaţi în arest preventiv, prin urmare aceştia vor rămâne după gratii. De asemenea, s-a acceptat parţial recursul formulat de Parchet şi s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru inculpaţii Finesso Michelle şi Iancu Ioan", a spus Cosma.

Curtea de Apel Braşov a menţinut astfel sentinţa dată marţi de Tribunalul pentru Minori şi Familie (TMF) Braşov, care a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru timişoreanul Florentin Ovidiu Borşan, zis Tores (32 ani), - care a recrutat şi cazat 14 tineri, între care şi minori, iar prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală i-a obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani. De asemenea, au fost arestaţi Ferenc Dodo, zis "Feriboata" (41 ani), pentru constituire de grup infracţional, trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, Valentin Lazarovici, zis "Nicola" (40 ani), pentru constituire de grup infracţional, trafic de minori, trafic de persoane şi act sexual cu un minor, Traian Dumitru Cojocaru, zis "Dana de Kronstadt" (37 ani), pentru act sexual cu un minor, dr. Horaţiu Rus, zis "Stela" (43 ani), pentru violarea a unor minori şi act sexual cu un minor şi Ene Iona Daniel (40 ani), pentru trafic de minori şi trafic de persoane.

Pentru doi dintre suspecţi, cetăţeanul italian Finesso Michelle (44 ani) şi Iancu Ioan, zis "Rudi" (50 ani), instanţa arespins propunerile de arestare
preventivă.

Potrivit anchetatorilor, medicul Horaţiu Rus era cunoscut drept client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul unui club din Braşov, Dodo Ferenc. În incinta clubului clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Medicul Horaţiu Rus este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindcă ar fi profitat de funcţie pentru a întreţine relaxii sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament.

Unul dintre cei doi minori care au fost pacienţii medicului cardiolog Horaţiu Rus şi care a fost abuzat sexual de doctor în schimbul tratamentului le-a mărturisit anchetatorilor că a încercat să se sinucidă din cauza traumei psihice la care era supus.

Adolescentul de 17 ani a fost obligat să întreţină relaţii sexuale în cabinetul privat al doctorului Rus, în luna februarie, în schimbul tratamentului medical gratuit. Minorul le-a povestit anchetatorilor că a fost traumatizat psihic de doctor, iar după faptă a încercat să se sinucidă.

Minorul provine dintr-o familie fără posibilităţi materiale, care nu şi-ar fi permis să plătească tratamentul medical.

Doctorul Horaţiu Rus a mai abuzat sexual un alt adolescent în vârstă de 17 ani, în perioada septembrie - octombrie 2011, tot în cabinetul său privat de pe strada Traian din Braşov.

Cunoscut în grupurile de homosexuali sub numele Stela, doctorul era un client fidel al Clubului V de pe strada Bazaltului, unde erau traficaţi minori pentru raporturi homosexuale. Tinerii racolaţi, care refuzau să se prostitueze, erau drogaţi, punându-li-se droguri în băutură, apoi erau obligaţi să întreţină raporturi sexuale cu clienţii barului.

Tinerii erau traficaţi pentru sume de circa 200 de euro pentru un raport sexual, sumă din care ei primeau 50 de euro şi diverse bunuri, potrivit unor surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici