Mehedinţi: Alunecarea de teren de la Balota care a afectat calea ferată s-a accentuat

Pământul s-a surpat încă doi metri sub calea ferată în ultimele ore, în Mehedinţi, existând riscul producerii de noi alunecări de teren în zona unde un stâlp de electricitate a căzut peste calea ferată blocând traficul între Craiova şi Turnu Severin, a constatat comisia de anchetă a Prefecturii.

354 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Alunecarea de teren de la Balota care a afectat calea ferată s-a accentuat

Mehedinţi: Alunecarea de teren de la Balota care a afectat calea ferată s-a accentuat (Imagine din arhivă; Raul Stef/Mediafax Foto)

Duminică dimineaţă, la Balota, în locul în care sâmbătă seară s-a produs o alunecare de teren, au ajuns prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, reprezentanţi ai Staţiei CFR Drobeta Turnu Severin, şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi, dar şi lucrători CFR şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Poliţiei Mehedinţi.

Şeful ISU Mehedinţi, Ion Iovan, a declarat că în ultimele ore pământul s-a surpat încă aproximativ doi metri, existând în continuare riscul producerii unor alunecări de teren.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a cerut un raport de intervenţie, solicitând lucrătorilor CFR ca lucrările de consolidare a terasamentului să se facă pe o suprafaţă de câteva sute de metri, şi nu doar pe 20 de metri, cât a fost afectat de alunecarea de sâmbătă seară.

Angajaţii CRF lucrează, deocamdată, la dezafectarea reţelei electrice şi îndepărarea stâlpului electric înclinat peste calea ferată sâmbătă seară.

Potrivit reprezentanţilor CFR, lucrările de consolidare se desfăşoară cu dificultate din cauza terenului accidentat din zonă, care nu permite intervenţia cu utilaje.

Specialiştii CFR au declarat prefectului de Mehedinţi că lucrările de consolidare a terasamentului vor dura cel puţin 30 de zile, timp în care circulaţia feroviară între Craiova şi Drobeta Turnu Severin va fi blocată.

Şeful Poliţiei Transporturi Mehedinţi, comisarul Ion Cotîrţă, a declarat că în această perioadă toate trenurile care circulau pe ruta Drobeta Turnu Severin - Craiova vor fi deviate.

"Încercăm să găsim soluţii pentru trenul Rapid 791 Bucureşti - Drobeta Turnu Severin şi perechea sa 792 Drobeta Turnu Severin - Bucureşti. Cel mai probabil acesta va circula, dar pasagerii vor fi transbordaţi cu autocare aproximativ 15 kilometri între staţia Balota şi Drobeta Turnu Severin", a spus şeful Poliţiei TF Mehedinţi.

Cei aproximativ o sută de pasageri blocaţi în cele două trenuri Intercity sâmbătă seara, în urma alunecării de teren, au fost transbordaţi cu autocare până în gările Drobeta Turnu Severin, respectiv Balota, de unde şi-au continuat drumul cu alte garnituri de tren, cu o întârziere de aproximativ două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici