Mehedinţi: Două trenuri blocate, din cauza unei alunecări de teren

Două trenuri de persoane - InterCity sunt blocate, sâmbătă seară, între localităţile mehedinţene Balota şi Valea Albă, din cauza unei alunecări de teren care a afectat calea ferată pe o distanţă de 30 de metri.

73 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Două trenuri blocate, din cauza unei alunecări de teren

Mehedinţi: Două trenuri blocate, din cauza unei alunecări de teren (Imagine di arhivă; Zamfira Năstase/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon, a declarat, sâmbătă seară, că alunecarea de teren s-a produs în jurul orei 20.00, între staţiile Balota şi Valea Albă.

Aceeaşi sursă a precizat că sunt blocate trenurile IC 593, care se deplasa pe ruta Bucureşti - Timişoara, fiind oprit în Halta Gârniţa, şi trenul IC 594 Timişoara - Bucureşti, oprit la locul producerii alunecării de teren.

Călătorii din trenurile blocate în Mehedinţi vor fi transbordaţi cu mijloace auto

Călătorii aflaţi în cele două trenuri vor fi transbordaţi cu mijloace auto în staţiile Balota şi, respectiv, Turnu Severin, informează Biroul de presă al CFR Călători. Celelalte trenuri de călători aflate în grafic vor circula pe rute deviate.

În cele două trenuri blocate se află aproximativ o sută de pasageri, care vor fi transbordaţi în gările Turnu Severin şi Balota cu mijloace de transport pentru a fi preluaţi de alte garnituri.

Inspectorul Cătălin Murgu, din cadrul Poliţiei Transporturi Mehedinţi, a declarat că operaţiunea de transbordare este una dificilă şi ar putea dura câteva ore, CFR apelând pentru acest lucru la operatori din Drobeta Turnu Severin.

Aceeaşi sursă a mai precizat că operaţiunea de refacere a terasamentului pentru deblocarea circulaţiei pe calea ferată este una care necesită timp, iar în primă fază circulaţia feroviară între Drobeta Turnu Severin şi Craiova va fi deviată pe ruta Craiova - Filiaşi - Târgu Jiu - Drobeta Turnu Severin.

La faţa locului, au ajuns lucrători ai Staţiei CFR Drobeta Turnu Severin, reprezentanţi ai Poliţiei Transporturi Feroviare, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi (ISU), dar şi prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mâţu.

Potrivit ISU Mehedinţi, în urma alunecării de teren un stâlp de înaltă tensiune a căzut peste calea ferată.

Biroul de Presă al CFR Călători mai precizează că alunecarea terasamentului de cale ferată s-a produs pe o distanţă de aproximativ 30 de metri, din cauza cantităţilor mari de zăpadă topită.

"Între staţiile Balota şi Turnu Severin, pentru călătorii de la trenurile Intercity 593 Bucureşti Nord - Timişoara Nord şi 594 Timişoara Nord - Bucureşti Nord se va asigura transbordare cu mijloace auto în staţiile Balota, respectiv Turnu Severin", se mai arată în comunicatul de presă al CFR Călători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici