Mehedinţi: Locuinţe inundate, localităţi fără curent electric şi circulaţie dificilă din cauza ploii

Mai multe locuinţe din judeţul Mehedinţi au fost inundate, unele localităţi au rămas fără energie electrică, iar circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate în Vama Porţile de Fier I, din cauza ploii abundente de vineri noapte.

107 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Locuinţe inundate, localităţi fără curent electric şi circulaţie dificilă din cauza ploii

Mehedinţi: Locuinţe inundate, localităţi fără curent electric şi circulaţie dificilă din cauza ploii (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

În noaptea de vineri spre sâmbătă, apa a ajuns în mai multe locuinţe din Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, iar Pasajul din Vama Porţile de Fier I a fost inundat, pompierii intervenind pentru degajarea acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, căpitanul Cătălin Cioroianu, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din cinci locuinţe din Drobeta Turnu Severin, în trei dintre ele apa afectând subsolurile, iar în cazul celorlalte două fiind inundate curţile.

Alte efective ale ISU Mehedinţi au intervenit pentru a scoate apa din patru gospodării din Strehaia.

Totodată, din cauza precipitaţiilor acumulate în pasajul din Vama Porţile de Fier I, circulaţia autovehiculelor prin punctul de trecere a frontierei cu Serbia a fost deviată, vineri noapte, pe drumul naţional 6, un număr de şase subofiţeri din cadrul ISU Mehedinţi intervenind cu o motopompă pentru a degaja pasajul.

În urma ploii de vineri noapte, canalizările din Drobeta Turnu Severin nu au făcut faţă, în mai multe zone ale oraşului circulându-se cu dificultate.

Potrivit ISU Mehedinţi, în judeţ au fost afectate de furtună două linii electrice, iar la ora transmiterii acestei ştiri opt localităţi de pe Clisura Dunării sunt fără energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici