Mehedinţi: Patru tineri reţinuţi în cazul persoanelor găsite carbonizate într-o maşină incendiată

Patru tineri din judeţul Gorj, suspecţi în cazul celor două persoane găsite carbonizate într-o maşină incendiată în localitatea mehedinţeană Meriş, au fost reţinuţi, miercuri seară, pe 24 de ore, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

983 afișări

Potrivit anchetatorilor, doi dintre cei patru tineri reţinuţi miercuri seară de către procurori sunt minori, având 17 ani, în timp ce ceilalţi doi au 20 şi, respectiv, 22 de ani, trei dintre reţinuţi fiind din Motru, iar al patrulea fiind din localitatea Cătunele, învecinată cu Motru.

Conform unor surse judiciare, cei patru tineri sunt suspectaţi că i-ar fi omorât pe cei doi tineri găsiţi carbonizaţi (un băiat şi o fată), după care ar fi incendiat maşina şi ar fi încercat apoi să o arunce într-un lac, însă autovehiculul s-a oprit într-un dâmb şi a ars în întregine.

Cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi sunt duşi, de către poliţiştii gorjeni, în judeţul Mehedinţi, unde s-au petrecut faptele şi unde se desfăşoară ancheta coordonată de către procurorul de caz, ei urmând să îşi petreacă noaptea în arestul IPJ Mehedinţi, iar joi să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Tinerii au fost reţinuţi pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Potrivit unor surse judiciare, tinerii din Gorj l-ar fi ucis pe tânărul al cărui cadavru a fost găsit carbonizat alături de cel al altei persoane pentru că nu s-ar mai înţeles cu el în privinţa banilor, în condiţiile în care tânărul omorât era cunoscut ca traficant de substanţe etnobotanice.

Marţi seară, anchetatorii au stabilit că tânărul al cărui cadavru a fost găsit carbonizat era din Filiaşi, judeţul Dolj, şi avea 28 de ani. Conform sursei citate, tânărul se afla la volanul maşinii incendiate.

Tânărul era cunoscut în rândul poliţiştilor ca făcând trafic cu substanţe etnobotanice, iar cu o seară înainte ca maşina să fie găsită incendiată şi-a sunat tatăl pentru a-i spune că pleacă la Turceni, judeţul Gorj, unde avea întâlnire cu o tânără, au mai precizat sursele citate.

De altfel, una dintre persoanele audiate de poliţişti în cursul zilei de marţi a declarat că tânărul a fost văzut ultima dată luni seară, în compania unei tinere din Turceni, a cărei identitate nu a fost stabilită încă.

Sursele citate au mai spus că unele fragmente de oase umane, găsite în portbagaj, ar aparţine unei femei. Identitatea exactă a victimelor va fi stabilită în urma unui test ADN.

Anchetatorii nu exclud ca victimele să se fi aflat sub influenţa drogurilor.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Mehedinţi, Fănică Cercel, declara, marţi seară, corespondentului MEDIAFAX că în localitatea mehedinţeană Merişau fost descoperite fragmente de oase umane ce indică prezenţa a două cadavre.

"Din cadavre se disting coloanele vertebrale, o parte din membrele superioare şi inferioare, două cranii, restul s-a făcut scrum. Sunt luate în calcul toate variantele", spunea procurorul Cercel.

Surse din cadrul anchetei declarau că fragmentele de oase umane au fost găsite atât în interiorul autotrismului incendiat, cât şi în portbagaj.

Totodată, anchetatorii au stabilit că maşina incendiată este înmatriculată pe numele unei firme din Bulgaria.

Cele două cadavre au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Nicolae Lohan, declara, marţi, că un bărbat a sunat la 112, anunţând că la marginea localităţii Meriş, în zona denumită "Lacuri", este o maşină incendiată, în care se află cadavrul carbonizat al unei persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici