Mehedinţi: Trafic blocat pe magistrala Bucureşti-Timişoara din cauza unui vagon deraiat

Aproximativ 300 de călători au aşteptat între 45 şi 60 de minute în două gări, pentru ca angajaţii CFR să facă transbordarea dintr-un tren în altul, după ce magistrala Bucureşti-Timişoara a fost blocată, miercuri seară, de un vagon al unui tren de marfă deraiat în zona Balota, din judeţul Mehedinţi.

132 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Trafic blocat pe magistrala Bucureşti-Timişoara din cauza unui vagon deraiat

Mehedinţi: Trafic blocat pe magistrala Bucureşti-Timişoara din cauza unui vagon deraiat (Imagine: Remus Suciu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, miercuri seară, un vagon al unui tren de marfă a deraiat pe Dealul Balota, în zona localităţii Şimian, între Gările CFR Drobeta Turnu Severin şi Prunişor, în timp ce se deplara pe calea ferată pe direcţia Timişoara-Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vagonul era gol, nu s-au înregistrat victime, dar calea ferată a fost blocată, aşa încât alte două trenuri de persoane care au circulat miercuri seară au fost afectate.

Astfel, 150 de pasageri care se aflau într-un tren InterRegio care circula dinspre Bucureşti către Timişoara au fost opriţi în Gara Prunişor, de unde au fost transportaţi cu autocare până în Gara Drobeta Turnu Severin, pentru ca aici să urce într-un alt tren InterRegio care venea din sens opus, garnitura preluând călătorii şi întorcându-se cu ei în Timişoara.

Acelaşi lucru s-a întâmplat cu alte aproximativ 150 de persoane care se aflau în trenul ce venea de la Timişoara şi se deplasa către Bucureşti. Ei au fost transportaţi din Gara Drobeta Turnu Severin cu autocare până în Gara Prunişor, unde au aşteptat să ajungă garnitura dinspre Bucureşti către Timişoara. Întrucât cele două trenuri veneau la ore diferite pasagerii au stat aproximativ o oră în Gările Drobeta Turnu Severin şi Prunişor.

Reprezentanţii Regionalei CFR Craiova au ajuns, miercuri seară, la locul unde a deraiat vagonul pentru a face manevrele necesare ca acesta să fie repus pe şine.

Potrivit acestora, nu au fost avariate şinele sau terasamentul, iar vagonul deraiat era gol, fiind al nouălea dintr-o garnitură încărcată cu cereale.

Reprezentanţii CFR Craiova au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului, primele informaţii arătând că incidentul ar fi de natură tehnică.

Aceleaşi surse au declarat că traficul ar putea reveni la normal pe calea ferată între Bucureşti şi Timişoara după miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici