Mehedinţi: Un bărbat a fost împuşcat de un poliţist pe care l-ar fi atacat cu un topor

Un bărbat din localitatea mehedinţeană Oprişor a fost împuşcat în genunchi, miercuri după-amiază, de către un poliţist care venise împreună cu un altul pentru a-l chema la audieri şi pe care l-ar fi atacat cu un topor.

169 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Un bărbat a fost împuşcat de un poliţist pe care l-ar fi atacat cu un topor

Mehedinţi: Un bărbat a fost împuşcat de un poliţist pe care l-ar fi atacat cu un topor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază, când poliţiştii au mers la domiciliul mehedinţeanului pentru a-l chema la audieri, acesta fiind suspectat de violare de domiciliu.

Potrivit şefului IPJ Mehedinţi, comisar şef Ştefan Ponea, doi bărbaţi au ieşit cu un topor şi un cuţit şi i-au ameninţat pe poliţişti.

Sursa citată a mai precizat că, în momentul în care indivizii au încercat să-i atace pe poliţişti, unul dintre poliţişti a tras două focuri de armă în plan vertical şi un al treilea în genunchiul unuia dintre atacatori, rănindu-l.

Adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, comisar şef Alexandru Stoica, a declarat că poliţiştul din cadrul Secţiei de Poliţie Cujmir din Mehedinţi a tras iniţial două focuri de armă în plan vertical, dar, pentru că cei doi bărbaţi nu s-au oprit, s-a tras un al treilea foc, rănindu-l pe cel cu toporul.

Incidentul s-a petrecut când trei poliţişti au mers, miercuri după-amiază, la casa bărbatului de 43 de ani, suspect de violare de domiciliu, pentru a-l chema la audieri, individul împreună cu un prieten care era în vizită atacându-i pe poliţişti cu un topor şi un cuţit.

"I-au alergat pe poliţişti încercând să-i atace şi să-i lovească cu toporul şi respectiv cu cuţitul. Unul dintre cei trei poliţişti a somat legal, aceştia nu s-au oprit continuând să alerge după poliţişti. Pentru că nu s-au oprit la somaţia legală, a încercat să lovească în zona picioarelor, accidentându-l pe cel cu toporul", a mai spus comisarul şef Stoica.

Potrivit aceleiaşi surse, atât bărbatul rănit, cât şi cel care i-a ameninţat pe poliţişti cu cuţitul au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ambii fiind cercetaţi pentru ultraj.

Bărbatul împuşcat în picior a fost transportat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.

"Starea pacientului este relativ bună, este conştient, stabil hemodinamic şi are o plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi. Urmează să i se facă investigaţiile radiologice",, a declarat medicul Claudia Jianu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit sursei citate anterior, în urma investigaţiilor, medicii au decis ca bărbatul să fie transferat la Spitalul din Craiova întrucât are nevoie de o intervenţie chirurgicală complexă la picior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici