Meleşcanu: Am primit raportul, am dispus ancheta, nu-mi amintesc nume de generali

Fostul ministru al Apărării Teodor Meleşcanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a nu ştie de ce ancheta internă privind acordarea de titluri didactice universitare la Universitatea Naţională de Apărare a început în ianuarie 2009, menţionând că nu-şi aminteşte numele generalilor din raport.

22 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu: Am primit raportul, am dispus ancheta, nu-mi amintesc nume de generali

Meleşcanu: Am primit raportul, am dispus ancheta, nu-mi amintesc nume de generali (Imagine: Mediafax Foto)

"În momentul în care mi s-a raportat că există o problemă, eu am cerut să se facă o cercetare. Eu am aprobat raportul şi am cerut crearea comisiei şi le-am dat la cei de specialitate. Când, cum s-au organizat ei, nu mai ştiu", a declarat Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă îşi mai aduce aminte data la care a dispus ancheta internă privind acordarea titlurile didactice universitare la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", fostul ministru a replicat că nu îşi mai aminteşte data exactă.

"Mie mi se prezintă un raport care semnalează că pot să fie unele probleme, eu am dispus să se facă o cercetare. Nu mai ştiu la ce dată am cerut această cercetare", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă în raportul primit figurau nume de generali, fostul ministru al Apărării a menţionat că în raportul respectiv figurau şi oameni cu grade superioare, dar că nu-şi aduce amnte nume de generali sau alte grade.

"Da, erau şi cu grade superioare. Nu-mi aduc aminte cine era, că sunt mulţi generali în armată. Nu ştiu", a conchis Meleşanu.

Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudei, din MApN, desfăşoară, la solicitarea DNA, o investigaţie cu privire la modul în care s-au acordat titlurile didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) în perioada 2002-2008, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

DNA a adresat MApN această solicitare în 7 ocotmbrie 2008 , iar ministrul Apărării de la acea dată, Teodor Meleşcanu a cerut Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudei, structură specializată a M.Ap.N să facă o anchetă, care a început efectiv în 5 ianuarie, 2009 şi care este în derulare.

"Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari a solicitat Ministerului Apărării Naţionale, la data de 7 octombrie 2008, efectuarea unei investigaţii la Universitatea Naţională de Apărare Carol I cu privire la modul în care s-au acordat titlurile didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) în perioada 2002-2008", precizează un comunicat al MApN remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Citeşte şi:

MApN investighează obţinerea titlurilor didactice la Universitatea Carol I

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici