Membrii grupării din care face parte şi Covei, acuzaţi de infracţiuni la legea comerţului electronic

Membrii grupării specializate în falsificare de carduri, din care face parte şi Iustin Covei, sunt acuzaţi de procurori de o serie de infracţiuni la Legea 365/2002, privind comerţul electronic, precum şi de iniţiere şi aderare la un grup infracţional organizat.

73 afișări
Imaginea articolului Membrii grupării din care face parte şi Covei, acuzaţi de infracţiuni la legea comerţului electronic

Iustin Covei (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că unii dintre membrii grupării sunt acuzaţi de deţinere de aparatură de falsificat instrumente de plată electronice, iar alţii de utilizarea unor mijloace electronice de plată pentru extragerea de numerar.

Toate cardurile falsificate trebuie identificate cu ajutorul bazelor de date din băncile din străinătate, ceea ce ar putea duce la prelungirea anchetei, potrivit aceloraşi surse.

Procurorii susţin că prejudiciul generic este de ordinul milioanelor de euro, fiind falsificate sute de carduri.

Procurorii nu au finalizat referatul cu propunere de arestare preventivă a membrilor grupării care au fost reţinuţi, imediat ce documentul va fi întocmit, urmând să fie trimis instanţei de judecată, au mai arătat sursele citate.

Prima ordonanţă de reţinere în acest caz expiră la ora 17.10.

În acest dosar, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au audiat 27 de persoane, dintre acestea 17 fiind învinuite.

Procurorii au emis 14 ordonanţe de reţinere, inclusiv pentru Iustin Covei, unul dintre documente fiind emis în lipsă. Trei persoane vor fi cercetate în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici