Membrii reţelei din care făceau parte clanurile Geamănu şi Boja, arestaţi

Zece persoane care făceau parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri alcătuită din membri ai două clanuri cunoscute în lumea interlopă din Bucureşti, respectiv Geamănu şi Boja, au fost arestate, joi, a anunţat Poliţia Română.

459 afișări
Imaginea articolului Membrii reţelei din care făceau parte clanurile Geamănu şi Boja, arestaţi

Membrii reţelei din care făceau parte clanurile Geamănu şi Boja, arestaţi (Imaginedin arhivă; Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, instanţa a emis zece mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pe numele membrilor grupării din Bucureşti şi Ilfov, care au fost reţinuţi de poliţişti şi procurori, în cadrul acţiunii denumită "Nord".

Cele zece persoane sunt acuzate de trafic de droguri de mare risc, constituirea unui grup infracţional organizat şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti, au depistat o importantă reţea organizată care distribuia droguri de mare risc, heroină si metadonă, pe raza Capitalei şi a judeţelor Ilfov şi Dâmboviţa.

În urma investigaţiilor făcute în cadrul operaţiunii denumită "Nord”, care au durat aproximativ şase luni, s-a stabilit că membrii reţelei fac parte din două clanuri cunoscute în lumea interlopă din Bucureşti şi împrejurimi, respectiv Geamănu şi Boja, conduse de Mihai Rotaru şi Alexandru Bărbulescu, cu preocupări pe linia traficului de droguri, trafic de persoane, şantaj, cămătarie, infracţiuni economice, violenţă.

Totodată, s-a constatat că drogurile erau aduse din Turcia, apoi erau preluate de către membrii reţelei care le distribuiau către dealerii locali sau direct către consumatori.

Poliţia Română a precizat că anchetatorii au probat activitatea infracţională a 11 persoane, cu vârste cuprinse 21 şi 44 de ani, din Ilfov şi Bucureşti.

Miercuri, începând cu ora 06.00, poliţiştii BCCO Bucureşti, cu sprijinul lucrătorilor de intervenţie din cadrul Poliţiei Capitalei şi ai Inspectoratului General al Poliţie Române, au făcut nouă percheziţii simultane la domiciliile şi reşedinţele celor 11 persoane, situate pe raza municipiului Bucureşti, precum şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, suspecţii fiind conduşi la sediul DIICOT– Serviciul Teritorial Bucureşti pentru cercetări.

La descinderi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov- Serviciul de Investigaţii Criminale, precum şi un lucrător din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, cu un câine antidrog.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat pentru cercetări aproximativ două grame de heroină, 144 de comprimate de metadonă, 28 de comprimate de medicamente cu conţinut stupefiant, un pistol cu glonţ, 24 de telefoane mobile şi cartele SIM, 670 de lei despre care se deţin date că provin din traficul de droguri, materiale folosite la ambalarea şi consumul drogurilor, existând suspiciuni că sunt purtătoare de urme ale acestor substanţe.

"Aceste droguri se alătură unor importante alte cantităţi de droguri care au făcut obiectul unor cumpărări autorizate anterioare", arată Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici