Membrii trupei Zdob şi Zdub, în spital cu răni grave

Managerul trupei Zdob şi Zdub, Corneliu Ladin, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că membrii formaţiei sunt internaţi în spital, la Chişinău, după accidentul de circulaţie suferit în noaptea de vineri spre sâmbătă, sunetistul aflându-se în stare gravă.

758 afișări
Imaginea articolului Membrii trupei Zdob şi Zdub, în spital cu răni grave

Membrii trupei Zdob şi Zdub, internaţi în spital, la Chişinău, cu răni grave

Accidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, când membrii trupei Zdob şi Zdub se deplasau spre Kiev, unde urmau să aibă primul concert dintr-un turneu european. În localitatea Vadul lui Vodă, un microbuz care rula cu viteză mare a intrat pe contrasens şi a lovit microbuzul în care se aflau cei de la Zdob şi Zdub.

Potrivit lui Corneliu Ladin, microbuzul acestora din urmă s-a răsturnat de două-trei ori, membrii trupei fiind răniţi, unii chiar grav. Sunetistul formaţiei este grav rănit, are clavicula ruptă, fiind cusut în trei locuri, şi a suferit şi o comoţie cerebrală. De asemenea, toboşarul s-a rănit la picior, iar vocalul grupului, Roman Iagupov, are probleme cu spatele, lui intrându-i şi coburi de sticlă în ochi.

Ei sunt internaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

Corneliu Ladin a declarat pentru MEDIAFAX că cele două concerte pe care trupa Zdob şi Zdub urma să le susţină la Kiev (sâmbătă, 7 iunie, n.r.) şi la Torino (duminică, 8 iunie, n.r.) au fost amânate.

În ceea ce priveşte concertul pe care trupa urma să îl susţină la Berna, pe 17 iunie, înaintea meciului dintre naţionalele României şi Olandei, din cadrul grupelor Campionatului European de Fotbal, managerul grupului a declarat că acesta nu a fost anulat.

Trupa urma, de asemenea, să aibă mai multe concerte, săptămâna viitoare, în Germania şi Olanda.

Zdob şi Zdub este o formaţie din Republica Moldova a cărei activitate din ultimii ani combină muzica hip-hop şi hardcore punk cu elemente tradiţionale moldoveneşti şi ţigăneşti. În anul 2005, trupa a reprezentat Moldova în finala concursului Eurovision, unde s-a clasat pe locul 6.

Formaţia s-a format în 1994 şi de-a lungul timpului a avut o componenţă variată. Sound-ul adoptat iniţiat înclina mai mult către hardcore, iar versurile erau de cele mai multe ori în limba rusă.

În 1998, cei de la Zdob şi Zdub s-au orientat către folorul românesc şi moldovenesc, punându-şi muzica pe versuri româneşti.

De-a lungul timpului, trupa a susţinut numeroase turnee în Rusia, Ucraina, Republica Moldova şi România, precum şi în Germania, Olanda, Serbia, Ungaria şi Italia.

În prezent, trupa este formată din Roman Iagupov, Valeriu Mazilu, Mihai Gîncu, Victor Dandeş, Anatol Pugaci şi Sergiu Vatavu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici