Memory-stick de 4 GB pentru elevii de liceu, din anul şcolar 2009-2010

Propunere legislativă iniţiată de senatori şi deputaţi aparţinând tututor formaţiunilor politice, potrivit căreia, începând cu anul şcolar 2009-2010, fiecare elev de liceu primeşte un memory-stick de cel puţin 4 GB, atunci când i se repartizează calculatorul.

273 afișări
Imaginea articolului Memory-stick de 4 GB pentru elevii de liceu, din anul şcolar 2009-2010

Memory-stick de 4 GB pentru elevii de liceu, din anul şcolar 2009-2010 (Imagine: Mediafax)

Senatul a adoptat, cu 71 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi o abţinere, proiectul de lege pentru completarea art. 174 din Legea învăţământului nr.84/1995, iniţiat de senatori şi deputaţi aparţinând tuturor partidelor politice şi formaţiunilor minorităţilor naţionale din Parlament.

Potrivit acestui act normativ, "în vederea facilitării accesului la procesul educativ în format electronic, se acordă fiecărui elev de liceu, odată cu repartizarea calculatorului, un dispozitiv de memorie detaşabil, tip USB, cu o capacitate de stocare de minimum 4 GB".

Legea arată că modalităţile de achiziţie şi de distribuire a memory-stick-urilor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, astfel încât acestea să fie acordate începând cu anul şcolar 2009-2010.

În termen de 3 luni de la adoptarea acestei legi de către Parlament, Ministerul Educaţiei va supune spre aprobare Guvernului măsurile necesare pentru achiziţia şi distribuirea memory-stick-urilor.

Senatul este Camera Decizională în cazul acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici